Luova tauko

Ja toivottavasti se on sitä kirjaimellisesti mitä itse asiaan tulee, eli joukkueeseen ja sen suorittamiseen, kaikilla tasoilla. Tätä kirjoittaessani myöhään torstai-iltana, ei kyllä heti tule mieleen vastaavaa ’maaottelutaukoa’ kesken viikonloppupelien, seura on kadonnut mustaan aukkoon.

Epäilemättä tällä sekunnilla kun tätä kirjoitan, virallisille sivuille ilmestyy edes se loukkaantumispäivitys.. Ei ilmestynyt. Vedän tästä hiljaisuudesta paitsi sen johtopäätöksen, että olen sanaton ja keskityn yövuoroon konttorilla.. Err, se ei ole olennaista. Vedän tästä sen johtopäätöksen ettei joukkue ole kadonnut maan alle nuolemaan haavojaan ymmärtämättä että maan alle todella oli aihetta kaivautuakin.

Mahdoton sanoa kuinka suuresta pöydästä puhutaan, mutta näen että nyt joukkue on istunut pyöreän pöydän ääreen ja siihen pöytään on tarjoiltu maailman kuuluisin kissa. En voi olla ylpeä syistä miksi tilanteeseen ajauduttiin, mutta uskallan olla ylpeä jos ja kun uskon että me kannattajat olemme tulleet kuulluksi.

Denilson on edelleen Arsenalin pelaaja sunnuntaina, Gary Cahill ei. Arsene Wenger on edelleen Arsenal Football Clubin manageri sunnuntaina ja Pat Rice oikea kätensä. Manuel Almunia jatkaa tolppien välissä pyhänä Bloomfield Roadilla Sebastien Squillaci ja Laurent Koscielny välittömässä läheisyydessään jne. Faktoja yhtä kaikki, mutta puhuttiin sitten kenestä tai mistä tahansa lopputulokseen vaikuttavasta tekijästä, on tullut aika katsoa peiliin ja allekirjoittanut ei kirjoittaisi tätäkään lyhyttä päivitystä jos en uskoisi että juuri näin on tehty.

Valmistauduin päivän blogiin täysin normaalisti, eli väittäisin olevani perillä siitä mistä puhutaan, sitä puhetta ei nyt vain ole. Tottakai törmäsin kummallisiin Sport.co.uk:sta Twitterin kautta julkisuuteen tulleisiin huhuihin ja ehdin itse asiassa hymyillä aiheelle sikäli kun annoin eilen tunteille vallan joutavassa päivityksessäni, silloin en nimittäin tiennyt näistä huhuista tuon taivaallista. No nämäkään huhut eivät juuri ottaneet tuulta purjeisiin, The Goon Blogissa artikkeli aiheeseen liittyen.

En osaa jatkaa, ei ole Punavalkoista narua mistä vetää. Voitte olla varmoja että olin tosissani kun kirjoitin aiemmin viikolla miten ikävien asioiden puiminen ajaa miehen toivomaan pitkiä kalsareita ja 24 tölkkiä Guinnessiä. Kaikella ja suurella kunnioituksella ex-sankareitamme kohtaan, heilläkään ei ole enää mitään uutta sanottavaa isossa kuvassa – Nigel Winterburn. Jos puhutaan meidän kannattajien vakavasti otettavasta äänitorvesta, AST:stä, toivottavasti kysymyksiä mitä Ivan Gazidisilta kysymään tullaan ei aleta ’sensuroimaan’ etukäteen kuten Arsenelta.

Odotitteko kenties kommenttia Wayne Rooneysta ja saamastaan kahden ottelun pelikiellosta? Olkoon menneeksi. Yksi – yllätyin että sai pelikiellon, kaksi – en yllättynyt ettei pannaan lisätty kolmatta ottelua vaikka se on yleisesti hyväksytty käytäntö. Henkilökohtaisesti totean Shrekille vain sen, että kun puhuu kohtuuttomasta rangaistuksesta, ehkä kannattaisi katsoa peiliin ja pohtia rooliaan esikuvana mitä edustaa. Nyt mies siis ’v*tun v*ttuili’ kaikelle kansalle, ehti viime kesänä haukkua Etelä-Afrikkaan matkanneet Englannin kannattajat ja ’sylkeä heidän päälle’ TV-kameran välityksellä, puhumattakaan raskaana olevan vaimonsa pettämisestä prostituoidun kanssa.. Jokainen määritelköön kohtuullisuuden, Rooneyn kannattaisi aloittaa peiliin katsomisella.

Loistavaa ja kiitos muistutuksesta. Piti oikein selata taaksepäin ja kyllä, ’jj’ uteli taannoiseen keskusteluun kaikkien aikojen kokoonpanosta, että miten olisi kaikkien aikojen surkein versio. Ei liene yllätys että Eero avasi pelin ja jos nyt sopii tässä kohtaa termiä käyttää, kunniakkaasti sen teki. Jos nyt ette rohkene sitä julkisesti tänne paljastaa, on aiheessa ainakin päänvaivaa ’piristämään’ perjantaita missä ikinä olettekin. Toisin kuin Top11:n kohdalla, Worst11 vaatii paljon enemmän ajatustyötä sikäli että häviäjät on niin helppo unohtaa.. Err, auts! (Eero, oliko Ray Hankin jo vähän liioittelua?)

Kun linkitän vielä Urheilulehden artikkelin Carl Jenkinsonista, jäljelle jää enää toivottaa erinomaista viikonloppua. Kirjoitin jo aiemmin että olemme niin syvällä suossa viime viikkojen tulosten myötä, ettei voitto Blackpoolista riitä pelastamaan isossa kuvassa. On äärimmäisen nurinkurista edelleen tuloksiin peilaten, että Ian Hollowayn joukkue tuntuu kuin välipalalta, mutta jos olemme rehellisiä, sitä se on kun uskottavuuden palauttaminen tässä kohtaa on pelissä. Huh mitä Texas hold ’em’iä, no limits of course.

Asetetaan panokset – sokkopanokset.

16 thoughts on “Luova tauko

 1. Jyri:
  Loin perinteisen kauden pelaaja -äänestyksen Yahooseen ja siitä tulee
  varmaan erillinen meilikin listalle. Eli ideana on, että Arsenalin jokainen kannattajakerho saa äänestää kauden pelaajan ja jos tuuri käy, niin pystin pääsee henkilökohtaisesti luovuttamaan valitulle pelaajalle (kerhoista arvotaan muutama, joka pääsee paikan päälle, muuten seura toimittaa pystin pelaajalle). AFC Finlandin pysti on perinteisesti ollut pieni Aalto-maljakko ja kukin äänestäjä on osallistunut palkinnon kulujen kattamiseen (pieni lasku tulee perästä).

  Listalle pystyi ottamaan max. 25 vaihtoehtoa, joten ykköstiimistä rajasin ulkopuolelle ne pelaajat, jotka eivät ole aloittaneet valioliigapeliä. Äänestysaikaa on 15.4. saakka.

  t.Jyri

 2. Kieltämättä Ray Hankin oli todellakin ’the ultimate weapon’ ja todella hankala löytää tilastoista, sillä hän oli niin huono, että ei pelannut kertaakaan avauksessa, vaihdosta kylläkin. Hankin oli Terry Neillin ’superhankinta’ syksyllä 1981 Frank Stapletonin ’korvaajaksi’, samana syksynä hankittiin toinen Leeds-rejekti John Hawley, joka sentään pyssytti 3 maalia 13 ottelussa tuolla kaudella. Mutta jos esim. Peto ei taannoin osunut ladon oveenkaan (paitsi Poolia vastaan), niin tuo osuvasti H-bumsiksi ristitty kaksikko ei osunut ladon seinäänkään – sisäpuolelta. Luojan kiitos eivät kertaakaan pelanneet yhdessä.

 3. Hienoa nähdä nuo legendaariset hyökkääjänimet Hankin ja Hawley pitkästä aikaa….Terry Neill tosiaankin yritti myydä niitä faneille ”uusina vahvistuksina”….eli on tätä kuultu aiemminkin. Myös George Grahamilta. Joten Wenger on hyvässä seurassa.

 4. Horror 11:
  Manuel Almunia – Emmanuel Eboue, Igors Stpenovs, Pascal Cygan, Mikael Silvestre – David Hillier, Stefan Malz, Alberto Mendez, Glen Helder – Kaba Diawara, Paul Shaw

  vaihtopenkille paikkaa kärkkyy mm. Francis Jeffers, Chris Kiwomya, Jimmy Carter, Denilson, Eddie McGoldrick, Amaury Bischoff, Fabien Caballero, Mark Flatts, Mark Randall, Armand Traore….

  Täytyy kyllä myöntää, että joidenkin noiden kohdalla muistikuvat ovat parhaimmillaankin hatarat. Lähinnä siis legendaaristen nimien luetteloa.

 5. Mä en viitsi etsiä 11 huonoimman kokoonpanoa, mutta veskariksi oisin laittanut Richard Wrightin.

 6. en oo käyny tuol yahoossa yli vuoteen ja en muista enää salasanaa kun konekkin on vaihtunu tossa pari kertaa =) joten täytyy varmaan luoda uus tili….et voi äänestää.

 7. lupaavasti alkanut viikonloppu teki u-käännökseni käydessäni kotisivuilla… http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-it-s-difficult-to-define-success
  ei JUMALAUTA! ensinnäkin lopettaisi sitten sen pokaaleista puhumisen, sanoisi suoraan kauden alusta asti että tavoite on pitää kivaa ja katsoa mihin projekti riittää. “To do the maximum with the talent you have and with your potential, to be consistent at the top. That is success,” ollaanko me saavutettu tämä? ollaanko päästy maksimiin? ei tällaista jaksa vaan lukea, prkl.

 8. jep, AWn mukaan menestystä on sijoittua toiseksi. Näin ei olisi puhunut 1998-2005. Nykyään kyllä. Fergusonin ja Mourinhon ei voi kuvitellakaan puhuvan kakkossijasta ja menestyksestä samassa lauseessa. Sinänsähän kakkossijakaan ei ole varmaa.

 9. Just. Se oli siinä sitten. Tuolla selityksellä voi ostaa itselleen jokerikortin mille tahansa liigasijalle, jos pitää sitä oikeana tasolle nykyisellä potentiallilla. Ei helvetti. Nyt olen mukana paitaboikotissa. Tuo kun ei vastaa omaa käsitystä menestyksestä.

  Niin, se Mourinhohan on ilmaissut halunsa palata Englantiin. Ei muuta kuin tarjousta pöytään!

 10. En ole vielä kerinnyt katsomaan ja lukemaan päivän epistolaa kotisivuilta (täytyy katsella illemmalla), luin pelkät otsikot – ja se tosiaan aiheutti jo itsessään melkoista vitutusta. Oikeastan en muista milloin olisi näin vihainen olo ennen kuin peli edes alkaa. Ei olleenkaan hyvä tämä. :/

  Twitteri kuitenkin heittelee päivityksiään ja tämän päiväiset kommentit tarjoaa Cesc:

  cesc4official: ”In this life you don’t get judged by your words, you get judged by your actions. Fact!”

  ja Mirrorin John Cross:

  johncrossmirror: ”In all my years of covering #Arsenal, never seen Wenger so hurt and upset as he was in our press conference after cameras were off.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s