Tänään pelataan

Pelipäivä eli juhlapäivä tiedossa, toivottavasti näin on myös tilanne taiston tauottua puoli viiden aikaan. Blackburn olisi ehdottomasti voitettava, mutta tämä ei mitenkään takaa että se tulee tapahtumaan. Viimeiseen 15 liigaotteluun mahtuu ainoastaan kolme voittoa, joten kolme pistettä on kaikkea muuta kuin varma oli vastassa kuka tahansa.

Puolustuspelaaminen näyttäisi olevan ainakin vähän paremmalla tasolla kuin viime kaudella, mutta otanta arvioida tilannetta on vielä aivan liian lyhyt. Mertesackerin tulo on kuitenkin parantanut tilannetta. Saksalaisen tuloakin suurempi merkitys on varmasti ollut Szczesnyn aivan loistava kauden alku. Puolalainen on itse varmuus maalilla ja hallitsee koko rangaistusaluettaan erittäin hyvin. Toivottavasti tämä jatkuu, koska voittava maalivahti pelastaa useita pisteitä kaudessa pelkästään omilla torjunnoilla ja lisäksi tekee puolustuksen pelaamisen helpommaksi.

Jos puolustus on vahvistunut niin samaa ei voi sanoa hyökkäyksestä tai ainakaan keskikentästä. Peli oli Fabregasin ja Nasrin aikana useasti liian hidasta ja parannusta ei ole tapahtunut. Nyt peli on vähintään yhtä hidasta ja lisäksi peliä pyörittävien pelaajien taitotaso ei ole yhtä hyvä. Tämä tarkoittaa entistä enemmän sivuttaishieromista ja hidasta pallon siirtelyä. Tämä onkin suurin ongelma tällä hetkellä ja joukkueen pelityyliä pitäisi pystyä muokkaamaan selvästi suoraviivaisemmaksi.

Gervinho sopii loistavasti nopeaan hyökkäyspeliin ja myös Walcottista voisi saada tällä tavoin ehkä jotain irti. Jotenkin tuntuu, että RVP ei välttämättä ole parhaimmillaan kyseisessä pelityylissä tai ei ainakaan yksinäisenä kärkenä.

Toivottavasti jotain muutosta kuitenkin tehdään, sillä jos hidas pallonhallinta ei toiminut Cescin ollessa kapellimestarina niin se ei varmasti toimi edes välttävästi Artetan tai Benyounin tehdessä peliä.

Yleensä juuri Blackburnin kaltaiset joukkueet, jotka puolustavat syvällä ovat tuottaneet suuria vaikeuksia viime vuosina. Ehkä Blackburn ei kotona aivan täysin keskity pelkkään sumputtamiseen ja erikoistilanteisiin, voin toki olla väärässä ja pelin kaava tulee olemaan sama kuin jos pelattaisiin Grovella.

Erikoistilanteet ja pitkää palloa on kuitenkin luvassa ja tämä tulee olemaan hyvä mittari toimiiko uusi puolustuslinja yhtään paremmin näissä tilanteissa kuin aikaisemminkaan. Jos tänään pystytään pitämään nolla omissa niin se olisi jo selvää parannusta aikaisempaan.

Avauksen voisi ajatella olevan suurin piirtein seuraava:

Szczesny

Sagna-Mertesacker-Koscielny-Gibbs

Arteta-Song-Benayoun

Gervinho-RVP-Arshavin

Mahdollisesti avauksessa voisi olla Santos, mutta en usko brassin nousevan vielä tässä pelissä avaukseen. Ramsey kunnossa ollessaan saattaisi ottaa Benayounin paikan kesikentän kolmikosta. Myös Walcott saattaa hyvin olla Arshavinin tilalla. Vaikea uskoa, että kukaan muu nousisi avaukseen tähän peliin.

Muistutuksena vielä loppuun, että peli alkaa jo 14.45 kuten varmaan kaikki tiesivätkin.

COME ON YOU GUNNERS!!!

84 thoughts on “Tänään pelataan

 1. Silent-stan kusee housuihin ku tajuaa ettei ens vuonna tuukkaan chämppärimiljoonia , menee tilit pakkaselle joten pakko muuttaa RVP , AA ja Theo rahoiks kun vielä joku jotain maksaa.

 2. onneksi jäi tämäkin peli näkemättä! Tiistaina voi käydä ihan mitä vain ja tammikuussa pakko ostaa maailmanluokan pelaaja. Wenger tai pat rice ulos mieluiten kummatkin. Tai totuus pelaaja politiikasta.

 3. Huonoa puolustamista kyllä, mutta tänään Blackburnilta onnistui kaikki, kun saivat paitsiomaalin ja Arsenal kaksi omaa. Toisaalta varsinkin toiseen omaan johtannut tilanne oli karmeaa katsottavaa. Djorou, keskikertainen toppari, mutta todella huono laitapakki. Heti ekasta tilanteesta keltainen, ja pelasi koko ajan itsensä ulos tilanteesta.

  Viisi pelaaja hankittiin, mutta näköjään olisi tarvittu enemmänkin.

  Epäonnea vai huonoa valmentamista, mutta kyllä turhauttaa kun joka pelistä joku vaihto joudutaan tekemään loukkaantumisen takia, tänään Sagna. Ramsey pelasi noin vikan kympin myös pienen vamman kanssa, sen huomasi.

  Jotain tilanteelle on jo tehty, ja jotain pitää vielä tehdä. Ei tästä voi kuin lähteä ylöspäin, ja toivottavasti puolustuspeliin saadaan jotain ryhtiä kokoneiden hankintojen avulla.

 4. mauce : joo minäkin ikuinen optimisti niin pakko myöntää tiukkaa tekee 4 joukkoon tällä kaudella =( no ei voi mitään kun kannattaa kovempaa COME ON ARSENAL!!!!!!!!!!

  Mauce, mullakin samat fiilikset.
  Pahalta näyttää,
  mutta silti joukkue tarvii meidän tukea.
  Ilman sitä asiat on vielä huonommin.

 5. Roskanestosana ; ihmetys……….

  Olisi mukava tietää totuus noista viime hetken hankinnoista , olivatko todella seurajohdon tekemiä ilman että wenkku oli päätöksiä tekemässä ? Itse en pitäisi tätä edes hirveänä ihmeenä , jäärä varmaan pelaisi vaikka junnuilla koko kauden

  Roskanestosana ; ihmetys……..

  Mietin tuossa että milloin viimeksi me Goonerit olemme voineet katsella matsia nautiskellen eikä tuskaillen ……tais olla se parsa kotipeli ?

 6. Se on siinä ja siinä, ollaanko tämän viikonlopun jälkeen putoamisviivan alla. 14 päästettyä maalia. Ei voi edes maalivahtia syytellä Tuntuu että vastustajilla vaan uppoo kaikki. Tänäänkin näytettiin jossain vaiheessa peliä, että Blackburnilla oli attempts 3 ja tehtyjä maaleja 4.

 7. seuraava vastus bolton häviöllä Bolton 0 – 2 Norwich

  Ivan Klasnic (Bolton) näkee punaista ja tulee ulosajetuksi.

 8. Kun toppareissa on saatu parannusta, laitapakit on täyttää paskaa. Paitsi Sagna, joka nyt ei tietty jaksa joka peliä vetää. Ja kun kaikkien mielestä maalivahtikin onnistuu, ei jää enää muuta vaihtoehtoa kuin vaihtaa valmennusta. Ei toi enää voi olla miehistä kiinni, oli vastustaja kuinka huono tahansa niin 3-4 Arsenalia vastaa pystyy iskemään.

  Pahinta on, ettei valomerkkejä näy. Kaikki pelit on menneet huonosti jo kuukausia, ainakin jos verrataan edes 3-4 vuoden takaiseen, puhuttakaan pokaaliajoista. Midtable kausi ja taas paljon miehiä vaihdetaan ensi kesänä.

 9. pakko laittaa seuraavasta valioliiga vastustajasta:bolton 55min pelattu ei yhtään vetoa ohi tai kohti…toki toi punanen auttaa siihen

 10. Piti tarkentaa, pelit menevät siis sekä tuloksellisesti että pelillisen identiteetin kannalta helvetin heikosti. ”Kaunis jalkapallo” on ainakin omasta mielestäni kadotettu jo ajat sitten. Nyt katsotaan enää tuloksia ja pisteitä, jos niissä on katsomista.

  Kun luisu on päässyt alkamaan, sitä on pirun hankala pysäyttää.

 11. Woukka sanoit osuvasti , luisua on tosiaan vaikea pysäyttää .

  Nyt olisi vaan toimittava , ketunmetsästysporukka vois keskeyttää jahtinsa hetkeksi ja ottaa vastapuhelun amerikan yhdysvaltoihin . Keskustella ainakin pitäisi managerin asemasta?

 12. tuosta kauniista jalkapallosta sen verran että minusta ollaan palattu takaisin siihen boring boring arsenal-palloon. pelattais välillä suoraviivaisempaa ja pakotettais vastustajankin yrittämään pitämään palloa ja rakentamaan. sitä kautta varmasti saataisiin vastahyökkäyksiä.

 13. Näyttäisi näin aluksi että Swansea ja Norwich menee taulukossa ohitse ja sijoitus olisi ennen huomista 15. Huomisen jälkeen sitten 15-17. Ensi viikolla sitten Bolton jolla olisi 4 tappiota putkeen. Eli tulee sisuuntunut porukka vastaan ja harvoinhan joukkueet yleensäkään häviävät viittä peliä putkeen. Ei hyvältä näytä.

 14. Viimeksi kauniista jalkapallossa puhuttiin lehdissä ts. neutraalien joukossa enemmänkin kaudella 09-10, jolloin Arsenal takoi 80+ maalia, helpon näköisiä ja ylivoimaisuutta toisinaan henkiviä maaleja. Peli oli aika hidasta Fabregasin tyyppiominaisuuksien mukaan, mutta säkenöivän nopeat syöttökuviot katkaisivat jauhamisen toisinaan ja toivat maaleja. Nyt on yli vuoden vaan jauhttu ilman hienompia ideoita ja välillä todella ideattomastikin.

  Ehdottomasti kannattaa panostaa vastaiskupeliin, varsinkin kun 5 pelissä 13 omiin pakottaa kiinnittämään huomiota puolustuspeliin. Eikö sitä Bouldia voisi nostaa jo harjoittelemaan kakkosen hommia ja palkata junnuille joku muu valmentajaksi? Mitään ihan tuoretta naamaa Wenger ei koskaan hyväksy, kuitenkaan.

  Toki jos tulokset jatkuvat tällaisina ja UCL-karsiutuminen alkaa olla totta, Stan voi verrytellä reisilihaksiaan ja heilauttaa…

 15. Itsekin liputtaisin tuota Bouldin ottamista ykkösen valmennustiimiin . Uutta manageria miettiessä tulee mieleen täälläkin monta kertaa esiin nostettu Moyes . Evertonin taloustilannehan on nyt sellanen että varmaan irtoaisi .
  Wenkusta voisi tehdä vaikka akatemian johtajan niin sais touhuta specialtalenttien kanssa .

 16. Turhaa speluloida Wenkun potkuilla tai uusilla koutsinimillä (vaikka siihen saattaakin olla ihan perustellut syyt). Arsenen pronssipatsas töröttää Groven pääaulassa samassa tilassa jossa on prinssi Philipin avajaistaulu yms.

  Wenger ei tule ikinä saamaan potkuja Arsenalista.

 17. En katsonut matsia, eikä hyvin mennyt, wenkku pois ja joku semmoinen tilalle joka osaa vaikka vaihtaaa kokoonpanoa kun tarviii

 18. Wenger ei tule ikinä saamaan potkuja joo joo tiedetään, mut tajuis nyt vittu ite lähtee menee! Sit ehkä pelaajat vähän heräis ja alkais taas vaihteeks taistelee palkkojensa eteen prkele!!

 19. Katsoin matsin vasta äsken tallenteena – hoh hoijaa. Ekalla jaksolla homma jokseenkin hallussa ja ilman Gervinhon itsekkyyttä lukemat ois ollut tod.näk. 3-1. Tokalla pakka meni ihan sekaisin, mutta onhan se käsittämätöntä, että kaksi omaa ja yksi paitsiomaali noin 20 minuutissa. Ja kun päästään maalin päähän ja saadaan loppuun kolme maalitilannetta, ei onnistuta, ei sitten millään.

  Vaikka Tarvainen on suhteellisen rasittava selostaja, yhdessä asiassa osui kohdalleen: miten Djouroun tasoinen pelaaja voi pelata Arsenalissa. Kuten täällä jo joku totesi, Artetan rooli on hakusessa. Tai sit hepun taidot eivät vain riitä ja neppailee jotain.

  Miten tästä nyt noustaan? Miten Pool nousi viime kaudella pohjamudista – tosin ei mihinkään loistopelaamiseen. Milloin pre-season päättyy ja pakka saadaan kasaan?

 20. AW ei taida nähdä edes kuka pelaa hyvin ja kuka huonosti. AA oli hyvä ja vaihtoon joutui. keskikentällä Ramsy ja Song menettävät palloja todella helposti ja syötöt usein vastustajille. RVP ei saa palloja, eli meidän ykköstykki turhautuu. Alakerran sekoilusta ei kannata mainita mitään. Ansaittu tappio vaikka kuinka vituttaa. AW:n pitäisi tajuta lähteä tai tehdä jotain radikaalia ja muuttaa pelisysteemiä. Kausi on pitkä ja uskoa tarvitaan, että olisimme edes 10 sakissa.

 21. Turhauttaa, mitä positiivista? Sarja vielä tietty pahasti kesken, mutta kieltämättä alku hiukan viitoittanee mitä tulevaisuus tuo tullessaan 🙂 Puolustus paranee, kun Vermaelen taas tikissä, Santos pääsee mukaan kunnolla. Wilsheren toivoo tervehtyvän kunnon iskuun etuajassa…
  Cupin ottelut ja herkkusienipelit, jospa niistä balsamia haavoille…? Löysää spekulointia, mutta jotakin täytyy tehdä, että mentaali pysyy paketissa.

 22. vaikea löytää mitään positiivista tällä hetkellä, ruvettiin pelaamaan toisella puoliajalla vasta kun oltiin tappiolla. hyviä paikkoja oli ja itekkin uskoin vielä 4-2 tilanteessa että tasoihin tullaan.
  ehkä on parempi että otettiin kuitenkin kuokkaan ja jokainen ukko joutuu taas miettimäään, mitä jäi parannettavaa kuin olis tullu se lopun tasoitus ja saatu lupa tuudittautua hyvän olon tunteeseen.

  seurannu vuosien varrella tuota mestaria eli manua ja niille tappio kyllä antaa herätyksen. harvemmin ovat tappio putkessa.

  kyllähän tämä tilanne syö miestä, mutta kun toisaalta.. taas on uusi ykstoistikko kentällä. merte,song,sagna,kos, ja kumppanit alakerrassa ovat pelanneet tasan kaksi ottelua yhdessä.. pakko antaa aikaa ennenkuin rupean luopumaan toivosta. mestaruutta en ole pitänyt edes mahdollisena, mutta kyllä vielä toistaiseksi neljän sakkiin.

 23. Toivottavasti Boltonia vastaan ei päästetä kolmea enempää. Ei muuta. Käsittämätön suoritus tänään(kin).

 24. Jäi Blackburn-ottelu näkemättä töiden takia. Sama juttu oli Manu-pelin kohdalla. Tarkoitus oli katsoa peli jälkikäteen tallenteena, mutta kaveri ehti lähettää tekstarin, jossa luki ”Arsenalin vaisut otteet näyttää jatkuvan”. Arvasin heti ettei voittoa ainakaan tullut, mutta toivoin tasuria. Katsoin tuloksen töiden jälkeen ja oli helppo tehdä päätös etten rankaise itseäni katsomalla jälleen uutta murhenäytelmää.

  Vaikea tässä on enää mitään sanoa. Wenger sai viimeinkin uusia pelinappuloita siirtoikkunan viime hetkillä (omasta tai jonkun muun tahdosta), mutta siltikään homma ei näytä toimivan. Mistä helvetti kiikastaa ettei sarjajumboa edes onnistuta voittamaan? Ennen vanhaan me hallittiin pelejä ja voittomaali tehtiin vaikka väkisin jossain vaiheessa. Nyt ei edes hallita pelejä (tosin tän päivän matsista en tiedä). Tätä kautta on takana jo 5 kierrosta ja joukkue tuntuu olevan täysin sekaisin. Vielä viime kaudella vaadittiin että pokaaliton putki täytyy katketa kuuden vuoden jälkeen. Nyt kukaan ei puhu sellaisesta vaan pelätään jo neljän sakista tippumista. Tämä jos mikä on selvää taantumista. Onko asia nyt niin ettei joukkue luota enää manageriin ja siksi tulokset ovat näin huonoja vai mikä on? Joukkuetta ei voi vaihtaa (ainakaan kokonaan) ja nyt sentään viimeinkin yritettiin saada laatua joukkueeseen, mutta homma kusee yhä. Kauanko Wengerillä on armonaikaa? En näe enää mitään muuta vaihtoehtoa kuin managerin vaihtamisen ellei tulokset parane olennaisesti hyvin pian. Enää ei ole varaa puhua ajasta, jonka joukkue vaatii hitsautuakseen yhteen. Jos yhä jankutetaan samaa niin se helvetin CL-paikkakin ehtii mennä muille. Jos jollakin on parempi vaihtoehto kurssin muutokseen kuin managerin vaihtaminen niin kertokoon ihmeessä mullekin.

 25. Keskiviikkona liigacuppia, panostetaan siihen täysillä, parhaat pelaajat kentälle ja otetaan pokaali, sama koskee FA cuppia. Valioliigassa vältetään putoaminen ja enskaudella voitetaan mestaruus uudella valmentajalla.

 26. Ens kaudella voi olla hyvin vaikea voitaa mestaruutta jos ei olla tällä kaudella neljän joukossa. Ei ole kovin realistista odottaa yhtään todella kovaa vahvistusta jos ei pelata cl:ssa. Sama juttu oli cityllä. Rahaa oli mutta kovin kaksisia ei olleet vahvistukset alkuun. Pari kautta sielläkin jouduttiin tekemään töitä ennenkuin jengi alkoi olemaan tarpeeksi hyvä vaikka rahaa oli alusta saakka. Siihenkun laitetaan päälle groven suht. heikko tunnelma niin ei se tilannetta ainakaan paranna.

  Eilinen peli oli kyllä aivan käsittämätön. Edelleen suht. sanaton tosta suorituksesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s