Bits and pieces

Indeed bits and pieces as blogger might soon need some extra oxygen. No ei sentään pieretä vaikka happi tuntuu loppuvan mutta uutiset kyllä alkavat kiihtyvällä tahdilla kadota kuin pieru saharaan kun matkamme käy yhä syvemmälle maaotteluh*lvettiin. Täytynee olla kiitollinen etten kärsi ilmavaivoista sillä ymmärtääkseni h*lvetissä palaa ja siitä voisi seurata rumaa jälkeä jos..

Mielipiteitä, jatkanko – minä keski-ikäinen mies – kiusantekoa runoilemalla lähes kakkahuumoria vai..? Hyvä on, lyhyesti sitä sun tätä, korostan, lyhyesti. Uskallan kyllä aavistella että olisitte olleet ihan yhtä rikkaita vaikka olisin jatkanut runoilua.

Olen positiivisesti yllättynyt uutisista koskien Tanskan vuoden jalkapalloilijaksi valittua Nicklas Bendtneriä. Juutti oli eilen operoitavana Saksassa.. Hetkinen.. Kirjoitan tämän nyt oikeasti sormet ristissä, toipumisennuste ei ole muuttunut leikkauksesta huolimatta juurikaan alkuperäisestä, puhutaan edelleen vain noin kuukaudesta. Mitä se tarkoittaa käytännössä jää toki nähtäväksi mutta otetaan uutinen hyvillä mielin vastaan ja annetaan hetki ajatuksistamme Johan Djouroulle, ymmärsitte yskän.

Kuten hyvin tiedätte, allekirjoittanut kuuluu Tanskalaisen fanijoukkoon ja harva se päivä kannan ylpeänä Punavalkoista paitaa Nickyn nimellä ja numerolla, sillä oikealla numerolla 26 sanoi pelaaja itse mitä tahansa. Olen ylpeä hänen valinnastaan kotimaansa vuoden pelaajaksi ja ehkä vielä ylpeämpi että Brittimedian yhdestä suuresta tabloidista löytyy hänelle puolestapuhuja, ehkä lyhyesti mutta joka tapauksessa.

Itse olen kehunut Bendtnerin työmoraalia ja väittänyt ettei hän saa ansaitsemaansa arvostusta siitä työstä ja olen saattanut jopa moittia osaa kannattajia sokeiksi kun otetaan vielä huomioon uudelle pelipaikalle (vastentahtoisesti) sopeutuminen. Myönnän reilusti ettei minun moitteilla ole tietenkään mitään virkaa sillä syyllistyn itse varmasti samaan sokeuteen puhuttaessa joistain muista pelaajista.

Mutta kuten John Cross jutussaan toteaa, Bendtner tarjoaa suoruutta ja fyysisyyttä meidän hyökkäyspelaamiseen, ominaisuuksia joille on käyttöä varsinkin jos tilanne on käymässä tukalaksi. Onko meillä toista vastaavanlaisilla ominaisuuksilla varustettua hyökkääjää, ei ole. Toivottavasti tilanne ei käy tukalaksi, get well soon Nicky! Asenne on kohdallaan.

Räntäsateesta huolimatta kuumaksi paisunut aihe, marraskuu ja sen kirous. Tunnemme ja tiedämme historian ja tällä kertaa Wenger on ollut kovin puhelias aiheesta etsimällä syitä vähän sieltä ja täältä. Heti kättelyssä, marraskuu on kaikille marraskuu, Mestareiden liiga huipentuu kaikille suurseuroille ja maaottelutauko on kaikille samaan aikaan.

Ehkäpä Arsene hakee tässäkin kohtaa nyt keinoa motivoida pelaajia puhumalla aiheesta, on aika vapautua kirouksesta. Jossain toisessa yhteydessä (lue toisenlaisista lähtökohdista) saattaisin allekirjoittaa motivointiajatuksen mutta miksi nyt pitää meteliä aiheesta? Joukkue sylkee maaleja ja peli sujuu, miksei antaa flown jatkua ja unohtaa eletäänkö marras- vai toukokuuta? Manageri tuntee pelaajansa, luotetaan siihen.

Niin, Arsene puhuu marraskuun yhteydessä myös fyysisistä ominaisuuksista, ottelutahti on kova ja säät viilenevät. En välttämättä haluaisi ottaa esiin tuttua teemaa tässä yhteydessä mutta näkeekö kukaan mitään yhteyttä fyysisen rasituksen vaativuuden lisääntymisessä marraskuussa ja meidän harjoittelussa, lihashuollossa, fysioissa tai mistä nämä loukkaantumiset sitten johtunevatkaan?

Minä suljen silmäni ’kirotulta’ kuulta, ei tehdä tästä mitään numeroa. Sitä paitsi jos se helpottaa, voitte aina syyttää bloggaajaa, olen syntynyt marraskuussa, haha!

Ian Wright on Arsenal legenda, siitä ei ole epäilystäkään mutta olisi pysynyt tyylikkäästi legendana eikä lähtenyt tekemään viihdettä televisioon tai kirjoittamaan jalkapallosta lehtiin, vieläpä The Suniin. Myönnän että luen yleensä Ianin kolumnit, ehkä hän on sen meriiteillään ansainnut, ainakin Tykkimiehen.. no ainakin allekirjoittaneen silmin.

Minulla ei ole mitään sitä vastaan jos Wright antaa palaa kritiikkiä Arsenalia kohtaan, ei hän ole meidän palkkalistoilla mutta olin kuvitellut että niinkin pitkän uran huipulla tehnyt pelaaja tietäisi enemmän reaaliteeteista. Kuka tietää, Ian voi lopulta olla oikeassa mutta se perustuu puhtaasti arvailujen varaan. Wright nimittäin kirjoittaa tuoreimmassa kolumnissaan ettei ManUlla ole varaa hävitä kaudella enää yhtään peliä mikäli aikovat voittaa Valioliigan mestaruuden!

Eilen, marraskuun kymmenentenä päivänä Wright kirjoittaa ettei joukkueella joka on viisi pistettä sarjakärjestä ole mahdollisuuksia mestaruuteen jos tappiosarakkeeseen ilmestyy vielä yksin viiva lisää?! Ian käyttää sanaa massiivinen, olkoon Chelsea hänen mielestään kuinka vahva tahansa, viisi pistettä on kaikkea muuta kuin massiivinen johto, 13 pistettä voisi olla massiivinen ero jos sekään. Sorry Ian but get real mate, you should know better. Ajatelkaa, sanoin tämän vaikka hän puhui Manusta ja Chelseasta.

Kirjoitti hän meistäkin ja valitettavasti risuja siitäkin.

”I think the big test for the Gunners will come when they take on United and Chelsea. I’ve taken plenty of stick from Arsenal fans for saying they won’t win the title this season, but that is when we’ll really find out if they’ve got what it takes. They are doing a great job of beating the clubs from the bottom half of the table. But you’d expect that. It’s still a case of wait and see when they play the big boys, especially if they pick up injuries.”

Dear Ian, do you follow Arsenal at all? You say you’ve taken plenty of stick from us Gooners, well, that’s good, you’ve earned it. Yritän ymmärtää että hän on jossain määrin puun ja kuoren välissä yrittäessään luoda uraa kolumnistina, vakavasti otettavana (heh) kolumnistina ja kirjoittajana jota ei nähtäisi Goonerina, hän nimittäin on Gooneri, edelleen.

Takerruin nyt tähän kun Ian kirjoittaa että meillä menee hienosti ja että olemme voittaneet joukkueet top kymmenen ulkopuolelta mutta se oli vain oletettavaa, ikäänkuin itsestäänselvä asia. Siksi utelin josko Wright seuraa lainkaan Arsenalia, eikä tarvitse mennä kuin viime kaudelle ja tiedätte mitä ajan takaa. Viime kaudella, mm viime kaudella me hävisimme juuri etukäteen heikommille ja mestaruus karkasi sitä myöden tavoittamattomiin. Yksi teemoista, ei mikään itsestäänselvä asia kuitenkaan oli ja on pystyä voittamaan etukäteen heikommaksi arvioidut vastustajat tällä kaudella ja sitä kautta olla mukana taistelussa mestaruudesta.

Sorry Ian, that column was rubbish. Ok, this blog might be rubbish too but I’m waiting for your response on my view.

Siirtospekulaatioita, anyone? Ei, ei vaikka eilen niitä oli taas muiden oikeiden uutisten puuttuessa liikkeellä lukuisia. Yhteinen piirre lähes kaikille oli kuitenkin siteeraukset ja viittaukset viime kesään, vuoden takaiseen tms ja mikä olennaisinta, äänessä olivat agentit jotka toki tekisivät tiliä kovin mielellään kahdesti vuodessa, kesällä ja tammikuussa, f*ck the agents!

Hauskoja juttuja siirtoihin liittyen löysin pari. Carlo Ancelotti hauskuutti meitä kertomalla aiemmin ettei hänellä ole aikomustakaan vahvistaa joukkuetta tammikuussa vaikka CAS vai mikä h*lvetti se olikaan joka asetti Chavsin siirtopannan jäähylle. Ancelotti on sitä mieltä ettei vahvistuksille ole pienintäkään tarvetta, joukkue on loistava tällaisenaan, mitä epäilemättä onkin jos rehellisiä ollaan. Mutta mutta, ehkä sittenkin Frank Ribery, ehkä hänelle voisi olla käyttöä? Ja vain m60£, menköön, pikkuraha. Platinin siunauksella tottakai, veloista viis, Abramovich on aito ja oikea jalkapallomies ja Venäläisellä kun on niin komea jahtikin missä tarjoilu pelaa.

Pffff… (sikälikö että minua haittaisi lainkaan vaikka Ribery Stamfordille siirtyisi)

Vielä parempi juttu.. Okei, tämä on agentin suusta mutta oli siitäkin huolimatta kommentti jolle oli helppo hymyillä. B*rcan pikku-Touren, Yayan agentti Dimitri Seluk kun asiakkaansa peliaika on ollut kovasti kortilla:

”If Barca do not want Yaya then I can name eight other clubs, some of the biggest in the world, that are interested in signing him. One thing I can say though is that if he does leave Barca he will not go to Manchester City because he will sign for a bigger club.”

Splendid! Vaikka lupasin pitää Vieira teemaa yllä hamaan tammikuun loppuun asti tai siihen asti kunnes hänet saadaan takaisin kotiin.. Ja pidänkin, sillä alekirjoittaneella on ainakin sammuneet kaikki ’liekit’ Yayaa kohtaan, en näe häntä mitenkään Tykkipaidassa, taisi olla vain ja ainoastaan isoveli joka liekin aikoinaan sytytti. Onko Yaya lopen edes niin hyvä, veikkaisin ettei takuulla niin hyvä kuin mitä mahdollinen hintalappu kertoisi hänen olevan.

Mutta käytetään kuitenkin tilaisuutta, ehkei hyväksemme mutta kiusalla. Ivan Gazidis, nyt myyräntyötä kehiin ja valjasta valtava joukko ’sisäpiirin’ Tykkimiehiä puhumaan sitä ja tätä Yayan siirrosta Grovelle, h*lvetti, menköön Zlatan siinä sivussa, tarvitesemme jonkin paikkaamaan loukkaantunutta Bendtneriä.

Huh, jostain sitä sanansäilää taas ilmestyi kuin tyhjästä ja koristellaan kakku vielä parilla linkillä. Legendaarinen Nick Hornby jutteli Arsenal USA:n kanssa ja Kroatian kohtalosta pettynyt Eduardo jutteli mm uudesta taktiikastamme, ’hyökkääjille vaativasta’ taktiikasta.. Niin, mitä sanoin aiemmin Bendtneristä?

Onko kello jo lähes 01.00, taas, nyt yövirkuille hyvää yön jatkoa, muille huomenta ja lopuille mitä ikinä. Töissä oli eilen h*lvetti päivä ja lataan akut nukkumalla ruhtinaalliset viisi ja puoli tuntia uutta päivää varten. En laske lampaita saadakseni unen, en, mietin tottakai Punavalkoisia juttuja ja voin jopa paljastaa mitä.

Kuten tiedämme Abou Diaby loukkasi itsensä viikonloppuna Wolvesin vieraana. Raportit tiesivät kertoa että Ranskalainen on sivussa kolme viikkoa, mitä vielä, hän on maajoukkueen mukana. Tiedämme että Diaby suunnitteli tekevänsä viime kesänä jotain superlihasjumppaa, liittyikö jotenkin yleisurheiluun? Ilmeisesti Diaby toteutti suunnitelman ja vaadin että hän jakaa välittömästi tietonsa ja kokemuksensa kaikkien meidän pelaajien kanssa. Tämä ei ollut mitään ironiaa, tämä oli vaatimus.

Toinen asia mitä pohdin ja mitä on vielä tovi aikaa pohtia. Alex Song on Valioliigassa yhtä varoitusta vajaa pelikiellosta, seuraavaksi tauon jälkeen kuten hyvin tiedämme Sunderland ja sitten Chelsea, herättääkö ajatuksia? Extrana ja kolmanneksi jään varmasti miettimään miten lyhyessä ajassa asiat voivat muuttua jalkapallossa, että ylipäätään pohdin aihetta kaksi.

Tämänkin foorumin puolesta osanotto Robert Enken perheelle ja läheisille.

0 thoughts on “Bits and pieces

  1. Kyllähän se on totta että meillä on ollut vaikeaa paskaseurojen kanssa kuten myös kärkiseurojen voittamisen suhteen.Jos voitamme chelsean..pelaamme tasan tai häviämme tyyliin wiganille,sunderlandille..aiempia kausia lainaten.Ja yleiskatsauksena..meillä on kyllä ollut snadisti hankalaa kärkiseurojen kaatamisessakin..nämä molemmat jos onnistuisi puhuisimme mestarijoukkueesta.

  2. Aika erikoinen juttu toi Enken itsemurha. Tää ei tietysti kuulu puna-valkoisiin kommentteihin, mutta aika koskettava asia silti ja toivottavasti saa meidät kaikki tajuamaan, että vaikka futaajat ovat staroja ja esikuvia nuorille ja vähän muillekin niin silti kaikki ovat ensisijaisesti vain ihmisiä. R.I.P. Robert Enke.

  3. Ehkäpä tällaisena päivänä pitäisi kaikki muu jättää sivuun ja kunnioittaa Robert Enken muistoa foorumihiljaisuudella.
    Täytyy kuitenkin kommentoida tuota Gerrard-juttua: Jätkä on totaalinen pelle. Samaan aikaan kun ukko kantaa Valioliigan ylivoimaisen sukelluskuninkaan titteliä, hän kehtaa moralisoida muita pelaajia ja muka puhuttelee nuorempiansa. Todellinen mentori. Ammattisukeltajien (pelastuslaitokset, rajavartiolaitokset jne) keskuudessa on käytössä ”sukellusvanhimman” titteli (ryhmän kokenein dyykkari). Ehkäpä Stiivi G on Poolin ”sukellusvanhin”?

    Robert Enke R.I.P.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s