Itku pitkästä ilosta

Itku kyllä, pitkästä ilosta en niinkään mene takuuseen. Sovitaan että hauskaa oli niin kauan kuin sitä kesti, taistelu pokaalista, jostain pokaalista. Olo on edelleen täysin tyhjä ja vaikealta tuntuu katsoa totuutta silmiin. Kyllä, tiedän että teoriassa.. En vain tunne oloani kovin teoreettiseksi, toisin sanoen en sitten kaiketi ole teoreetikko. H*lvetti, lapsesta saakka toivoin aina että minusta olisi tullut arvostettu teoreetikko, suurmies. Hmm, blogeetikko?

Jätin eilen uutisten läpikäymisen vähemmälle, jo pelkät otsikot ahdistivat. Silmäilin sen sijaan kolleegoiden blogeja ja niiden kommentointia, olemmeko sotatilassa ajattelin. Allekirjoittanut ei ole AKB (Arsene knows best), muttei myöskään anti-AKB, näin ainakin itse asian tulkitsen. En jaksa uskoa että nyt ajoittain varsin tiukaksikin edennyt ’mitä minä sanoin’ -väittely johtaisi mihinkään ja jargonia tai ei mutta keskustelussa tulisi pyrkiä rakentavuuteen. Isossa kuvassa – joka lopulta henkilöityy Arsene Wengeriin – on kuitenkin ongelma, kuunteleeko manageri ketään? Tästähän tässä nyt on kysymys;

”We lost a game we couldn’t afford to lose in the title race. That shows that we’re not mature enough because you can’t afford to lose this type of game if you want to win the championship.”

Muistetaan se että Arsene on sanonut ettei hänellä ole mitään kritiikkiä vastaan, päinvastoin. Hän on toistuvasti todennut että tuomitakin saa, mutta vasta kun on tuomioiden aika, eli kauden päätyttyä milloin on analyysien aika. Olkoon neljä kierrosta jäljellä, teen tämän nyt täysin tarkoituksella, se olkoon viimeinen epätoivoinen yritys. Kausi ON ohi, pokaalia ei tule! Ymmärsittekö epätoivoisuuden? Laitan panokseksi sen että joudun täydellisen naurunalaiseksi jos tapahtuisi ihme. Okei, kovin on pienet panokset mutta blogisti onkin mammari joka ei harrasta uhkapeliä.

Arsene on siis jopa kannustanut kriittisyyteen kunhan se on perusteltua ja rakentavaa, yritän. Mutta joudun toistamaan, se on kovin hankalaa ja lipsahtaa helposti rakentamattomaksi tai huonosti perustelluksi koska päähenkilö, kritiikin kohde vaikuttaa henkilöltä joka ei lopulta kuuntele ketään vaan toimii niin itsenäisesti (jääräpäisesti) kuin managerimme toimii, siitäkin huolimatta että sanoo kritiikinkin olevan tervetullutta. Pidän hyvänä että Wenger sanoi sen mitä yllä siteerasin. Kysymys kuuluu miksi ja siihen kysymykseen Arsenen täytyy löytää vastaus.

Edelleen viileänä, kärsivällisenä ja luottavaisena pysymistä hankaloittaa se että välillä tunnen etteivät ’säännöt’ ole tasapuoliset. Haluaisin nöyrästi kunnioittaa seuramme kaikkien aikojen managerin toivetta pitää suu supussa ja pysyä kärsivällisenä. Minun on turha alkaa käydä tässä läpi listaa kaikista niistä lupauksista mitä olemme saaneet kuulla jo pelkästään kuluneen vajaan vuoden aikana. Ymmärrän vallan mainiosti ettei kilpaurheilussa menestymisestä voi antaa konkreettisia lupauksia, muuttuvia tekijöitä on lukematon määrä. Jälleen ongelma, Arsene erehtyi antamaan lähes konkreettisen lupauksen toteamalla olevansa vakuuttunut siitä että tänä vuonna tämä joukkue juhlii pokaalia. Lopulta saimme kuulla jotain hämmentävää:

”We’re here to win trophies. But it depends on what you call trophies. Is it the Champions League, the Premier League, the League Cup? If you win the League Cup, for me, you cannot say that you win trophies.”

En ole nyt varma kenelle yritän tässä perustella jotain tai mitään.. itselleni, teille lukijoille, managerille..? Se ei liene oleellista, mutta tästä syystä koen etteivät pelisäännöt keskustelulle ole tasapuoliset.

Mainitsin edellä kilpaurheilun, mahdottomat lupaukset ja muuttuvat tekijät. Olemme saaneet kerta toisensa jälkeen kuulla miten henkisesti vahva joukkueemme on. Saimme valmistautua kauden tärkeimpään otteluun kahdeksan päivää ja vastustajan 120 minuuttia huhtikuisella Veikkausliiganurmella ja siitä palkintona vielä kaiken kruunuksi nolo tappio, pöytä oli katettu. Nyt on kyse huippuammattilaisista, siis pitäisi olla, se ei voi olla mahdollista että pöytä oli liiankin hyvin katettu. Jos siis ymmärrän täysin ettei menestystä voi luvata, Arsenella on kuitenkin kaikki valta vaikuttaa niihin muuttuviin tekijöihin ja nyt yhtälö petti.

Aletaanko edes lähestyä asian ydintä? Heh, älkää pelätkö, allekirjoittanut ei sitä löydä, puhutaan loputtomasta etsinnästä ja minä olen harrastelijametsästäjä, lajina hakuammunta. Jokin meni joka tapauksessa pieleen ja manageri joutui sen myöntämään. Yksi tärkeä kysymys täytyy olla sekin tuliko asia Arsenelle yllätyksenä vai seisoiko hän vilpittömästi sanojensa takana kun puhui meille joukkueen raudanlujasta henkisestä vahvuudesta. Lievä synninpäästö jos Arsene on ollut vilpitön, asia jonka tietää tosin vain hän itse. Minä tottakai toivon että manageri on ollut vilpitön, ilman muuta. Muuten se tarkoittaisi että kannattajia on huijattu ja mikä vielä olennaisempaa, se tarkoittaisi kaiketi että mahdollisuudet muutoksiin olisivat vieläkin vähäisemmät.

Mieleni tulvii suuria kysymyksiä kuin pieni Islannin saarivaltio tuhkaa taivaalle, tällaisella hetkellä, tällaisen tappion ja pettymyksen jälkeen. Kaiken edellisenkin filosofoinnin jälkeen kysyn itseltäni uskonko siihen että jo useamman päivän vaatimaani tuuletusta tullaan kesällä näkemään. Antoiko Sp*rs tappio managerille jotain sellaista ’tietoa’ että hän taipuisi edelleen toivottavasti vilpittömässä uskossaan? Löydän itseni jälleen uuden pulmallisen kysymyksen ja pohdinnan ääreltä. Kysyn itseltäni onko Arsene mennyt lupauksineen liian pitkälle, niin pitkälle että se alkaa oikeasti vaikuttaa omaan luottamukseeni manageria kohtaan. Jaa-a, sen voin ainakin taata että olen aiempaa termiä käyttäen vilpitön pohdinnoissani.

Tiedätte varsin hyvin että allekirjoittanut toivoo nimenomaa Arsenen johdattavan joukkueemme menestykseen, sitäkin toivoin edelleen vilpittömästi että project youth olisi muodostunut jymymenestykseksi mutta mutta mutta.. ’Muttia’ ja ’jossia’ alkaa tulla lisää ja jossain se raja tulee vastaan. Tässähän me kannattajat sitten eroamme toisistamme, toisilla tuo raja on jo tullut vastaan, joillakin jo pidempi aika sitten. Toisessa ääripäässä sitten niitäkin joilla raja ei tule koskaan vastaan, niillä jotka mielellään muistelevat vuosikymmeniä taaksepäin ja niitä joille Arsenen saavutukset takaavat managerin koskemattomuuden. Olenkohan väärässä jos epäilen että näistä kärsimättömimmistä kannattajista moni on sellainen joka ei ole edes kokenut muuta kuin Arsenen aikakautta, sellaisiakin joille liigatappio Sp*rsille oli ennenkokematonta. Tehtäköön tiettäväksi että blogistin papereissa Gooneri on Gooneri, siihen ei kannatusvuodet tee eroa. Tekisi mieli sanoa päinvastoin, uusi Gooneri on tulevaisuutta ja jatkuvuutta. Tästähän olen täälläkin kantanut huolta peilaten joukkueen menestykseen, uskaltaisin väittää että maailmaan on viime vuosina ’syntynyt’ liiaksi pieniä vihreitä poikia ja tyttöjä, tunnetaan myös nimellä Shrek.

Pysyttekö enää lainkaan kärryillä? Haha, allekirjoittanut tipahti kyydistä pohkeensa pahasti venäyttäen jo hyvä tovi sitten. Minä en ole vaatimassa managerin päätä vadille (vielä), päinvastoin. Minä vaadin tuuletusta joukkueessa ja vaadin sitä jo ennen keskiviikon tappiota. Vaikka tekisimme vielä Copperfieldit niin vaatisin sittenkin tuuletusta sillä Copperfieldejä tuskin nähdään tällä kaudella saati että joka kausi. Pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta uskon että useimpien Goonereiden näkemykset joukkueen vapaamatkustajista käyvät yksiin. Yhtä lailla uskon että yksiin käy näkemykset pelipaikoista mihin toivomme vahvistusta. Mahdolliset vahvistukset, nimiin en tässä kohtaa mene, niillä meillä on pian aikaa pohdiskella ruhtinaallisesti. Joskin arvokisakesä edessä ja inflaatio väistämätön. Kuinka huikeaa olisikaan saada nimet papereihin kun kausi on paketissa ja saisimme kirmata kesälaitumille vailla pienintäkään stressiä loputtomasta spekuloinnista ja odotuksesta, ai ei.

Olennaista olisi nyt että tilanne kartoitetaan tarkasti niiden osalta jotka palkkalistoilla jo ovat, kuka jatkaa, kuka ei. Aivan ensimmäiseksi toivoisin että kaikki, myös manageri, tai ennen kaikkea manageri luopuu ’projektista’, aletaan puhua joukkueesta. Toivon etten kuule enää toistamiseen Arsenen parin viikon takaista termiä ’kehitysvaihe’, on aika ’synnyttää’ valmis joukkue. En sitä paitsi näe miksi ylipäätään pitäisi hakata päätä seinään projektin nimissä, muutaman vuoden kuluttua kun muistelemme tätä projektivaihetta, huomaamme että se onnistui lopulta yli odotusten kun säilytimme paikkamme Valioliigan eliitissä, vaikkakin ilman pokaaleita. Uusi stadion on totta ja pian se on maksettukin, seuran talous on erinomaisella pohjalla, eikö voida sopia että project youth on tehnyt tehtävänsä ja nyt meillä on vara siirtyä seuraavaan vaiheeseen, pokaalivaiheeseen.

Sanoin jo aiemmin että korvistani sylkee tuhkaa, siksi en pysy kahden sormen pikakirjoituksella tahdissa mukana ja tiedän hyppiväni aiheesta toiseen ja lopputulos voi hyvinkin vaikuttaa varsin sekavalta. Ja koska tunnette huumorintajuni, on pakko lisätä että jos työntäisin ne kaksi sormea korviini estääkseni tuhkaa tulvimasta lentoliikennettä kiusaamaan, silloin olisin luonnollisesti pakotettu lopettamaan kirjoittamisen.

Hmmm..

Älkää kysykö, ei, en puhu nyt huumorintajusta vaan siitä mitä olin sanomassa? Toivon että ei tietenkään pelkästään Sp*rs tappio, vaan koko pian päättyvä kausi on mennyt Arsenelta plussia ja miinuksia piirrellen. Arsene taipui lopulta toissapäivänä sanomaan ääneen sen mikä ääneen pitikin sanoa, kiitos siitä. Toivon ettei lähes koko joukkueen allekirjoittamat jatkosopimukset kuluneen vuoden aikana tarkoita automaattisesti mitään, tiedätte mitä ajan takaa. Haluan olla vakuuttunut, viimeistään tämän Arsenen alun siteerauksen jälkeen että manageri ymmärtää joukkueen vahvistamisen olevan täysin selvää ollaksemme tulevallakin kaudella mukana taistelussa mestaruudesta. Jos (ja kun) näin, se tarkoittaa samalla sitä että osan nykyisistä pelaajista ura jatkuu toisaalla. Hyvä niin, niin pitääkin olla ja edelleen toivon että tee ja sympatia laitetaan päätösten hetkellä syrjään. Meillä tuskin on pelaajaa (miinus Andrei, Sol ja rollaattori S) joka ei olisi puhunut ’isä Arsenesta’. Isän pitää olla nyt tiukka ja lopettaa ’räkänokkapoikien’ elättäminen. Ei edelleenkään tämän päivityksen yhteydessä nimiä, karkealla seulalla ne ovat jo seulottu.

Näen valoa, itse asiassa tunnen nähneeni sitä nyt hetken. Olen jostain onnistunut rakentamaan itselleni harhakuv.. vision että Arsene tulee tuulettamaan ryhmää tänä kesänä. Ehkäpä jatkosopimuksetkin olivat osa taktiikkaa, Wenger halusi nähdä kaikki niin samalla viivalla kuin mahdollista, erottaa jyvät akanoista, vaikuttaako turvattu tulevaisuus (sopimus) työmoraaliin jne jne. Edelleen olemme nyt saaneet nähdä paljon selkeämpää nokkimisjärjestystä Arsenen papereissa, pelaajia joita ei ole nähty käytännössä lainkaan ja pelaajia joiden peluuttaminen on viitannut jopa aavistuksen ’testaamiseen’, tulevaisuuden arvioimiseen. Tulemmeko kokemaan kesän jota ei olla koettu sitten.. en muista. Tai entäpä tällainen havainto jota eilen töissä mielessäni piirtelin ja jonka nyt esitän mustana valkoisella. Sp*rs vs Project Youth (11 eniten peliaikaa):

Almunia, ensi kuussa 33, 161 (esiintymistä Arsenal paidassa)

Clichy, heinäkuussa 25, 217 (Arsenal)

Silvestre, elokuussa 33, 278 ottelua Englannin kentillä

Campbell.. tiedämme kaiken oleellisen

Sagna, 27, 129 (Arsenal)

Diaby, ensi kuussa 24, 134 (Arsenal)

Nasri, kesäkuussa 23, jo nyt 74 (Arsenal), tähti jo Marseille’ssa

Denilson, vasta 22 mutta jo 121 (Arsenal)

Rosicky, 30

Bendtner, 22, 122 (Arsenal)

Eboue, kesäkuussa 27, 183 (Arsenal)

Mitäkö tällä halusin kertoa, ehkä se nyt ’paperille piirrettynä’ näyttää aavistuksen hölmömmältä kuin kuvittelin mutta ensimmäisenä tulee mieleen keski-ikä joka kipuaa yli 27:n. Toisekseen yritin tuoda esiin ja kyseenalaistaa sitä voimmeko puhua enää mistään kehitysvaiheesta? Denilson ja Bendy, molemmat ovat juuri lunastaneet oikeuden päästä sisään lähes jokaiseen baariin mutta molemmilla otteluita jo yli 120, kokemattomia? Wenger sai mielestäni todistaa keskiviikkona kentällä lopulta varsin paljon nähneitä pelimiehiä ja siitä huolimatta, kauden tärkeimmässä ottelussa Campbell ex-vastustajana oli ylitse muiden ja ehkä sitten Clichy komppasi kaikella tarmollaan ja tahtotilallaan.

Nyt ajautui lentokone tuhkapilveen, en millään saa kiinni niistä ajatuksista mitä edellisellä nyt typerältä tuntuvalla ajatuksella töissä visioin. En aio deletoida, ehkä sitten joku teistä saa aiheesta jotain ajatuksia. Tai ehkä sitten ihmettelin Rosickyn tulevaisuutta, ehkä sitä jos joku on valmis maksamaan Ebouesta 9 miljoonaa puntaa ja ehkä te minut tuntien sitä josko Denilson tuolla kokemuksella olisi kesän jälkeen jotain muuta kuin nyt, tai entä on / (mostly) off Diaby? Vai ajoinko sittenkin takaa sitä että kun olemme saaneet kausi (pettymys) toisensa jälkeen kuulla kuinka joukkue on jälleen seuraavalla kaudella kokeneempi, kypsempi ja valmiimpi.. voiko tuota väitettä enää niin helposti uskoa? Ramsey, Gibbs, Wilshire.. on muutamia poikkeuksellisia lahjakkuuksia joilla on potentiaalia harppauksiin mutta puhutaanko edellisenkään trion osalta kuitenkaan siitä että he olisivat niitä avainpelaajia joilla voitetaan pokaaleita, epäilen. He ovat kehitysvaiheessa ja heitäkin pitää olla mutta vain täydentämään valmista, oppimaan valmiilta.

Vielä loppuun sananen Peter Hill-Woodista. Olin jokseenkin tyrmistynyt eilen kun luin puheenjohtajan sammakon Fabregas’ta koskien. Olin samalla turhautunut ja vihainen siitä että meidän pitää lähettää jokin valiokunta anelemaan B*rcalta vakuuksia siitä etteivät he tulisi kolkuttelemaan ovellemme ostoaikeissa. No sanoin jo eilen etten sitä paitsi usko p*skan vertaa minkään valiokunnan muuttavan mitään kun peli Kataloniassa käy rumaksi. Jos mahdollista, nyt tunnen itseni lähes naurunalaiseksi sen jälkeen kun Txiki Begiristain ehätti lähes välittömästi kertomaan julkisuuteen että mitään sopimuksia ei ole tehty, jos (kun) Fabregas on ostoslistalla, se tehdään selväksi, eli epäilemättä tullaan tekemään selväksi.

Olen lähes sanaton, en millään haluaisi uskoa että ilmassa olisi niin paljon epävarmuutta että Hill-Wood olisi näin epätoivoinen. Toisaalta nyt kun olen lukenut puheenjohtajan epäilleen julkisesti josko Cesc mahtuisi edes B*rcan kokoonpanoon, edelleen lukenut ettei mitään sopimusta ole tehty vaikka Hill-Wood niin sanoi.. En olisi rehellinen itselleni enkä teille lukijoille jos väittäisin ettei pala noussut kurkkuun kun pohdiskelin josko toissapäivän tappio White Hart Lanella ei sittenkään tulisi olemaan se kauden suurin pettymys. Olemme saaneet tottua siihen ylellisyyteen että upea kapteenimme on toistuvasti tullut julkisuuteen lähes välittömästi kun kuohunta on alkanut. Tiedän että Cesc on sanonut että toistelu tuntuu turhalta jne jne mutta Wenger perusteli ennen Sp*rs peliä syitä siihen miksi Cesc pelaa meillä ensi kaudellakin, sitten tuli Hill-Wood typerine kommentteineen.. Cesc, please tell once again!

Kiitos! Jos joku on jaksanut lukea tähän asti, osaan kertoa enää että tähän meni koko eilinen ilta ja että olen suunnitellut viikonlopun varalle jotain aivan muuta kuin bloggausta, tuulettumista, heh! Kehokin, mutta ennen kaikkea mieli vaatii irtiottoa v*tun kaikesta. Jos oli pari päivää löysä kakka niin nyt sisällä kasvaa kivi joka syntyy ehkä vasta juhannuksen tienoilla. Sunnuntaina Wigan ja haluan löytää tuohon otteluun jotain fiilistä ja se ei tule ainakaan sillä jos jatkaisin linjalla jota tänään viljelin. Loppuun arvausleikki, tai paremmin kysymys joka liittyy siihen että ahdistaa ajatus Mikael Silvestren pelaamisesta Vermaeleninkin ilmoittauduttua nyt sairastuvalle, toisinkin voisi olla, kuka? Hyvä on, helppo, mutta niin sen pitää perjantaina ollakin, terapeuttista viikonloppua!

’He was an integral part of the club’s run to the Champions League Final by not conceding a goal throughout the entire group stage and knockout round while he was on the pitch.’

PS. Te jotka ette ole lukeneet eilisen kommentteja, mars, huikeaa!

0 thoughts on “Itku pitkästä ilosta

 1. Hyvää settiä jälleen kerran Hente!

  Eilisiin kommentteihin täytyy esittää sellainen mielipide, että mielestäni viime kaudesta on opittu ja menty eteenpäin. Ennen kaikkea tämä näkyy peleissä top5:n ulkopuolisia joukkueita vastaan. Arsenal on hävinnyt noita joukkueita vastaan yhden matsin liigassa. Useampi tasuri on pystytty loppuhetkillä kääntämään voitoksi.

  Omasta mielestä tämän kauden mestaruusunelmat kaatui ennen kaikkea Manua ja Chelsea vastaan. Neljä kiistatonta tappiota pahimpia kilpakumppaneita vastaan, maalisuhteella 2-10. Yhteenkään noista peleistä ei päästy ihan parhaalla miehityksellä, mutta kovin montaa optimiavauksen pelaajaa ei kerralla ollut poissa. Toki useasti isoissakin peleissä onnistunut van Persie oli mukana vain ekassa Manu-kohtaamisessa. Fabregas ja van Persie eivät olleet yhtä aikaa kokoonpanossa missään ottelussa. Ja nuo kaksi ovat tärkeimmät pelaajat Wengerin hyökkäyskalustossa.

  Maalinteko pahemmaksi puutteeksi on muotoutunut puolustus. Sama ongelma oli viime kaudellakin. Silloin kevätjaksolla puolustuspelaaminen parani selkeästi. Tällä kaudella päästettyjä maaleja tulee vielä viime kautta enemmän. Ja käytännön tasolla vaihdokset ovat olleet luokkaa Toure -> Vermaelen, joka ei joukkuetta heikentänyt. Sen lisäksi Song on nostanut profiiliaan. Arsenal pystyy tekemään maaleja vaikka van Persie, Fabregas ja Arshavin olisivat yhtä aikaa poissa. Mutta puolustus on läpi kauden ollut epävarma. Eeron tapaan kuuluttaisin laatua toppariosastolle sekä maaliin. Gallas-Vermaelen on ollut ihan ok, mutta alaspäin on petraamisen varaa. Billy on toista kautta putkeen peluutettu rikki juuri kevään ratkaisupelejä ajatellen. Almunia on edelleen keskinkertainen maalivahti, joka väläyttelee vain ajoittain. Kolme laadukasta topparia takaisi sen, että lepoa pystyisi antamaan jo ennen 1-2 kuukauden vammoja.

  Mielestäni jo 2-3 (riipuen Gallasin jatkosta) täsmähankinnalla näkymät olisi paremmat. En tiedä sitten onko joukkue vielä silloinkaan kyllin kova haastamaan Manua ja Chelsea. Sen verran kovat oli tasoerot tällä kaudella. Uskon noiden pelien kuitenkin ratkeavan pienillä marginaaleilla, onhan aikaisemmilla kausilla pystytty ottamaan voittoja.

  Toinen ”epäkohta” omissa silmissä on taktinen puoli. Aiemmin kaudella ilmestyi harvinainen juttu Boro Primoracista, joka ilmeisemmin kantaa suuren vastuun taktisesta puolesta. Tämä herättää kysymyksen, että mikä on Ricen rooli tässä yhtälössä? Olla mukava joojoo-mies Arsenelle? Ihan ensimmäisenä pitäisi saada puolustuspelaaminen paremmaksi taktisesta näkökulmasta. Taktisella puolella toivoisi myös näkevänsä enemmän sitä, että otetaan vastustajan vahvuudet ja heikkoudet huomioon yksilöllisesti. Nyt Arsenal pelaa aina samalla lailla, oli vastassa Barca, Stoke tai Spurs. Arsenalin pelitapa on niin scoutattu muiden toimesta, että ratkaisut jää yksilöiden varaan, välillä liikaa. Tämän hetken Inter on hyvä esimerkki taktisesta osaamisesta, ja Muori nappaa valtavan sulan hattuunsa jos pystyy vielä etenemään finaaliin Barcaa vastaan.

  Oma usko nykyiseen joukkueeseen on edelleen kova. Arsenal on tällä kaudella tarjonnut paljon hyviä hetkiä. Yhtään mestaruutta se ei tosin tuota. Ilman romahtamista kauden lopputulema on kuitenkin positiivisen puolella, ainakin omissa silmissä. Täytyy muistaa, että ennen kauden alkua Arsenal povattiin sijoille 5-7 ja nyt se 3. sija on aika todennäköinen.

 2. Paljon tuli sanottua jo eilen, mutta jatketaan keskustelua. Niin paljon hyviä kommentteja tänne satelee! Nyt lyhyesti.

  Tässä on mielestäni hyvä kirjoitus, joka kannattaa lukea:
  http://www.telegraph.co.uk/sport/football/leagues/premierleague/arsenal/7595855/Arsene-Wengers-Arsenal-are-facing-a-reality-check-after-defeat-to-Tottenham.html

  Pelaajahankinnoista muutama sana. Jos ja kun Marouane Chamakh meille kesällä siirtyy, pitää muistaa, ettei pelaajahankintabudjettiin ole sillä siirrolla mitään merkitystä, sillä mies tulee ilmaiseksi. Palkkakuluihin tietysti on. Joas Arsenen tammikuinen 30£:n budjetti pitää edelleen paikkansa, meillä ei pitäisi olla mitään hätää ainakaan rahan suhteen. Kuten eilen mainostin ja Jarkka ja Eerokin näyttivät olevan samoilla linjoilla, pitäisi 2 (max. 3) pelaajan täsmähankinnan riittää. Ehdottomasi molari ja huipputoppari. Bonuksena olisi vielä se keskikentän ankkuri, joka osaisi pelata myös ylöspäin. Jos vielä Arsene tappaisi muutaman pelaajan ja …. hetkinen. Eihän niitä tarvitse ”tappaa”, niillehän voisi antaa ”uuden kehittymismahdollisuuden” jossain muualla! Myymällä Almunia, Denilson ja Eduardo saataisiin kasaan 15-20 M£. Listaan voisi lisätä vielä Diabyn ja Ebouen, mutta ensiksi mainitusta en usko Wengerin luopuvan ja Ebouen myynnin kannattavuudesta en ole ihan varma. Paljon on Ebolaa täällä parjattu (itseni mukaanlukien), mutta mies on ollut muutamaan otteeseen paikallaan, kun on loukkaantumistilanteessa jouduttu selkä seinää vasten.

  Summa summarum tuolla 30-40 miljoonalla punnalla saataisiin kaivatut vahvistukset ja oltaisiin vihdoin Valioliigan mestaruuden arvoinen joukkue. Se, tekeekö AW sitä, jää nähtäväksi. Itse en muista Wengerin sanoneen, että jos tämä joukkue ei pokaalia tuo, se pitää rakentaa uudestaan. Mutta kun Hente näin muistaa, asian laita taitaa niin olla. Silloin tämä yhtälö voisi kenties olla mahdollinenkin, tosin melko epätodennäköinen. Mikäli Arsene päättää näin toimia, se tarkoittaisi jatkosopimusta myös hänelle, sillä rakennusprojekti ei voi olla vuoden mittainen. Tosin Arsenehan ei voi yli vuoden mittaista jatkosopimusta tehdä, sillä hänhän on kaiketi jo 30 vuotta täyttänyt…

  Kyynikkona täytyy todeta, että eiköhän meille niitä mansikoita taas kevään kynnyksellä lupailla, mutta kaluttu luu on syksyllä kädessä. Ja silti me taas matkaamme taas pääkallopaikalle omiamme kannustamaan.

 3. Mun mielestä avainasia olis saada minimoitua nuo loukkaantumiset. Jos me pystyttäis vetämään kausi läpi niin ettei varsinaisesta avauskokoonpanosta (tää on tietysti suhteellinen käsite) olisi koskaan enempää kuin 1-2 pelaajaa samaan aikaan lasaretissa niin joukkueessa olisi taatusti laatua mestaruuden voittamiseen. Ihan kuluvan kauden alkua lukuunottamatta meillä on ollut toipilaina koko ajan enemmän kuin tuo kaksi pelaajaa….pahimmillaan loukkaantuneena on ollut lähes kymmenkunta pelaajaa kun kaikki pelurit otetaan mukaan lukuun. Ei näillä loukkaantumismäärillä kukaan voita mestaruutta…ei Chelski, ei Manu eikä Barca tai UnReal omassa liigassaan. Loukkaantumisia tulee väkisinkin, mutta nuo loukkaantuneiden lukumäärät olis saatava vähenemään ja sitä kautta kentällä olis enemmän laatua kuin tällä kaudella on ollut. Tai että Arsenella on enemmän vaihtoehtoja esim. taktiikan luomiseen. Samalla pelaajia voi paremmin peluuttaa niissä rooleissa, joissa kukin on parhaimmillaan. Nyt ollaan jouduttu tilanteisiin, joissa ollaan sovellettu pakon sanelemana. Esimerkiksi Alex Song on joutunut toppariksi vaikka oikeampi paikka hänelle on pykälää ylempänä. Eboue on taasen pelannut melkein jokaisella pelipaikalla jossa on tarvittu. Loukkaantumisongelmia on ollut liian paljon ja nyt on kohta pitkä kesä aikaa paneutua tähän asiaan. Tulosta pitää tulla myös sillä saralla.

 4. Pikkuisen kyyniseksi on tullut jo näiden kanssa, suoraan Arsenen pressistä tänään:

  Arsène Wenger admits that next season will be a decisive one for his current squad.

 5. Hyökkäyksen loukkaantumiset kusi tän kauden. Meidän ykkösporukka RVP, Cesc, Arshavin & Nasri, eivät ole edes kentällä samaan aikaan vielä olleet(?) ellei hoitohuonetta lasketa kentäksi. He ovat maailmanluokkaa, mutta varamiesten pelaaminen on ollut joko vakiopaskaa tai sitä on/offia. Ensimmäiseen kategoriaan kuuluu mun silmissä Eduardo, Vela, Rosicky ja jälkimmäiseen Walcott ja Eboue. Bendtner on ainoa joka porukasta on kehittynyt viime kaudesta. Tuossa porukassa haluisin nähdä muutosta, koska leveyttä on paperilla katsottuna tarpeeksi.

  Puolustuksessa on käynyt tuuri, kun Gallas ja Verm ovat pysyneet ehjinä tähän kuuhun asti. Puolustus todennäköisesti muuttuu myös eniten kesällä, mutta ei tämä kausi siihen kaatunut. Avauksen miehet myös loukkaantuvat kun varamiehet on niin perseestä ettei niitä voi rotaatioita ellei ole pakko.

 6. Ongelma on se että me tarvitaan vahvistusta joka osa-alueella tällä hetkellä,rinki on huvennut niin kapeaksi…kiitos AW:n.Viime kaudesta Song on nostanut tasoaan,ihan välähdyksittäin Diabykin mutta vastaavasti mm.Arshavin,Nasri,Walcott,Sagna,Clichy,Almunia ottaneet takapakkia avauskokoonpanon miehistä.Ja sitten tuon lisäksi tasoa laskee Denilson osaston esitykset..

 7. Ennen kuin lynkataan Wenkkua maanrakoon niin kannattaisko tutustua muiden (huippu)seurojen kuluneen kauden loukkaantumistilastoihin ja verrata meidän vastaavaan. Eli esim Sieniliigan välieräjengit ovat saaneet operoidan melko vähillä loukkaantumisilla läpi kauden ja Valioliigan, Serie A:n sekä La Ligan kärkijengit myös. Siis meidät tietenkin poissulkien. Henkilöstä ja katsantokannoista riippuen meillä on tälläkin hetkellä jopa seitsemän (7) avauskokoonpanostatuksella olevaa pelaajaa loukkaantuneena tai ”oubtfulina”.

  Tilanne on kestämätön ja ei kai meistäkään kukaan olisi voinut ennen kauden alkua ajatella, että joutuisimme tällaiseen loukk.sumaan. Väitän, että minkään muunkaan joukkueen laajuus ei olisi riittänyt paikkaamaan loukkaantumisten aiheuttamia ongelmia. Pistetään Barcalta 2-3 kuukaudeksi sivuun sivuun Pique, Puyol, Dani Alves, Yaya, Messi, Xavi ja vaikkapa Keita ja katsotaan, että miten peli kulkee. Väittäisin, että nihkeämmin kuin esim meitä vastaan nähtiin.

  Tosiasia on kuitenkin, että rosterimme laatu ei yksinkertaisesti riitä ja olisiko se riittänyt ilman näitä loukkaantumisisakaan? Tuskinpa… Omasta mielestäni suurin menetyksemme meillä on ollut Robinin pitkä poissaolo ja sen takia ollaan montaa pistettä köyhempiä. Kesällä tarvitsemme ainakin 4-5 laatupelaajaa. Mv, toppari, kk ja hyökkääjä. Minimissään. Lloris, Hangeland, Flamster, Chamakh + 1 (Bent, Dzeko tmv).

  Vaihtoehtoja ja laatua on kaupan. Kyse on tahdosta menestyä ja tahdosta tehdä oikeanlaisia sijoituksia. Sijoituksia laatupelaajiin, ei välttämättä kiinteistöihin.

 8. Arsène Wenger has admitted that Arsenal must ”add something” in defence because his side look vulnerable in the big games.

  The Gunners have failed to take points from title rivals Chelsea and Manchester United this season and Wenger’s side have also suffered defeats on the road at Manchester City and Tottenham Hotspur.

  The manager has defended his side for their North London derby defeat, citing injury problems. However, he has also conceded that he must strengthen his backline in order to compete with the best.

  ”On the same night [against Tottenham] we did not have Gallas, Fabregas, Van Persie and Arshavin,” he said. ”It is not easy if you take four players of that calibre out.

  ”But we need to add something. I believe defensively in the big games we were too vulnerable.”

 9. Olen pääosin Tapsan kanssa samoilla linjoilla, mutta kyllähän Barcalla on koko avauskokoonpano raudanluja – meillä valitettavasti on vain 4-5 huippua ja loput rivimiehiä. Jälkimmäisessä osaottelussa Barcalta puuttuivat Zlatan, Iniesta, Puyol, Pique ja taisi Tourekin ollla puolikuntoinen, mutta Xavi ja Messi saavat kahdestaankin tuhoa aikaiseksi. Jos meiltä puuttuu yhtäaikaa Cesc, RvP ja AA, olemme kusessa. Ihan sama juttu oli pari vuotta sitten: jos kolmikosta Cesc, Hleb ja Flamini yksikin puuttui, homma ei toiminut.

 10. Meidän on ihan turha haihatella 4-5 vahvistuksen perään. Yksi tulee (Chamakh) ja toinenkin kenties. Kahdesta ei ole takuita ja jos kolme tulee, se on jo todellinen yllätys. Wenger todennäköisesti vahvistaa alakertaa ja hyvä niin.

 11. spurs kaatamassa chelskiä, hyvä juttu ajatellen viimeistä CL-paikkaa.. Mutta ei voi olla jossittelematta sitä keskiviikon peliä.. 😦

 12. Onhan varsinainen mestaruustaistelu: vuoronperään hävitään spursille. Ensi viikonloppuna on ManU:n vuoro yrittää – tosin kotikentällään, jossa saavat pelata niin kauan, että voittomaali tulee. Kyllähän pokaalia taas pelataan Manulle, kun muille ei kelpaa. Chelskikin on kummasti hyytynyt – oli jo tiistaina Boltonia vastaan aneeminen.

  Onnneksi ero spursiin on sentään seitsemän pojoa – vaikka spursilla tosin yksi vähemmän pelattuna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s