Pahasti kesätunnelmissa

Varabloggaaja asialla tänään. Kautta on kaksi peliä jäljellä, mutta lauantain ”jännitysnäytelmä” käytännössä varmisti kolmossijan ja sitä kautta suoran paikan ensi kauden Mestareiden liigaan. Ennen kautta tuo olisi ollut tulos johon ainakin itse olisin ollut tyytyväinen, mutta syödessä ruokahalu kasvaa ja kun kaiken lisäksi ManU ja Chelsea lähes tarjosivat mestaruutta hopealautasella niin tilannetta on vaikea hyväksyä. Olisiko muutama hankinta kesällä tai viimeistään tammikuussa tuonut mestaruutta, paha sanoa mutta mukava olisi ollut tietää. Tuskin ainakaan pistemäärä olisi pienempi jos maalissa olisi ollut kunnon veskari ja toppari melkeinpä kuka muu kuin Silvestre.

Kaikki edellä mainittu on täysin turhaa jossittelua, mutta tässä vaiheessa ei ole enää mitään muutakaan jäljellä ja viides pokaaliton ja kuudes kausi ilman mestaruutta on totisinta totta. Mielessä pyörii niin paljon asioita, että en tiedä mistä ottaisi kiinni ja saisi jotain järkevää sanoiksi. Miksi 03-04 joukkue vaihdettiin ja hävitettiin vuodessa tai kahdessa, miksi seuran rahatilanteesta ei kerrota totuutta, miksi Wengerillä on liikaa valtaa seuran kaikissa asioissa, miksi meillä ei ole yhtään kunnon maalivahtia, miksi joka kausi vähintään puolet avainpelaajista on loukkaantunut puolet kaudesta, miksi miksi ja miksi?

Loputtomasti kysymyksiä, mutta niin vähän vastauksia. Oma ensi sijainen toiveeni on, että loukkaantumiset saadaan kuriin edes jollain tapaa. Jos ei muuta niin koko lääkäri/fysio-osasto kylmästi vaihtoon. Tämä nykyinen tilanne kaudesta toiseen on yksinkertaisesti kestämätön ja mahdollisuudet voittaa ovat tasan nolla, kun tärkeimpiä pelejä pelataan ja kuusi avauksen tärkeintä pelaajaa on lasaretissa.

Toinen kohta on tietysti muutama hankinta ja paikat ovat varmasti jokaiselle goonerille selvillä. Järjestys on kutakuinkin maalivahti, toppari(t) ja keskikenttäpelaaja. Edellinen olettaen, että Chamakh on jo meidän pelaaja. Kolmea vahvistusta enempää on aivan turha toivoa, mutta myös laiturin tarve olisi selkeä. Arshavin on periaatteessa ainut kunnon laiturin mitat täyttävä pelaaja, vaikka ehkä paras paikka venäläiselläkin olisi ns. kymppipaikalla.

Jos edellä mainitut kaksi kohtaa saataisiin tehtyä edes jollain tapaa tyydyttävästi kesällä ja lisäksi tällä kertaa ei myytäisi ainuttakaan avauksen pelaajaa niin olo olisi elokuussa uskomattoman hyvä. Kai Wengerin on pakko nähdä nämä asiat, kun lähes kaikki fanitkin pystyvät ne näkemään vai onko kaikki kiinni rahasta ja meille ei edelleenkään kerrota koko totuutta?

Niin pahalta kuin se tuntuukin niin tänä kesänä on viimein jotain muutoksia alettava tapahtumaan. Wengerin sopimuksen viimeinen vuosi on edessä ja miten on jatkon laita. Paras tilanne olisi, että tarvittavat muutokset tehdään ja jos siitäkään huolimatta ei pokaalia tule niin itse ainakin olisin jollain tapaa anteeksi antavaisempi. Olipa huonosti ilmaistu, mutta fakta on se että muutoksia pitää tulla ja tapahtuuko se Wengerin kanssa vai ilman on vielä jonkin asteinen kysymysmerkki. Toivottavasti Wengerin kanssa ja pokaalien muodossa, mutta sen näyttää jo pitkälti tuleva kesä ja viimeistään ensi kausi.

Nyt aika ei yksinkertaisesti riitä pohtimaan asiaa pitemmälle, mutta onneksi meillä on koko kesä aikaa kunhan ensin saadaan potkiskeltua nuo kaksi peliä pois alta 🙂 Hente tekee paluun huomenna jos remonttihommat ja yövuoro jättävät hetken ylimääräistä aikaa.

0 thoughts on “Pahasti kesätunnelmissa

 1. Jälleen mielenkiintoinen analyysi Eerolta eilisien kommenttien joukossa.

  Wengerin arvoa Arsenalin historiassahan ei tietenkään voi mitata pelkillä pokaaleilla, vaikka tottakai ne isossa asemassa ovatkin. Arsenen legendaarinen status pohjautuu yhtä lailla myös koko seuran kulttuurin muutokseen unohtamatta uusia harjoituskeskuksia ja uutta stadionia, joiden kehittämisessä managerilla on ollut paljon suurempi vaikutus mitä managereilla yleensä tällaisissa asioissa on tai pitäisi olla. Eihän AW tietenkään yksin ole noita asioita tehnyt, mutta isossa roolissahan Wenkkukin on ollut näitä päätöksiä tehtäessä.

  1998 ja 2002 tuplan sekä invinciblesin ohella AW:n suurin urheilullinen saavutus mielestäni onkin ollut seuran pitäminen CL-statuksessa kiinni koko Emirates-projektin ajan. Nyt kuitenkin kun pokaalityhjiö jatkuu viidettä vuotta sekä kaikki julkisuudessa olevat talousarviot antavat ymmärtää, että seuralla todella olisi mahdollisuus kilpailla myös siirtomarkkinoilla, niin Wengerin politiikka alkaa kääntymään enempi häntä vastaan.

  Suuri huolenaihe ainakin itselleni on AW:n osalta se, onko hän enää ikinä kykenevä voittamaan managerina mitään vai onko päätavoitteena tosiaan operoida (osittain) B-tason pelaajien kanssa ja pysyä neljän sakissa sekä seuran menestyksen kustannuksella jääräpäisesti yrittää todistella ns. junioriprojektin toimimista pidemmällä tähtäimellä.

  Voiko tosiaan olla niin, että Wenger on ainoa ihminen maailmassa, jonka mielestä ei ole katastrofi jos aloitamme ensi kauden siten, että ykkösveskarina seisoo joko Almunia tai Fabianski?

  Ainakin itselleni tuleva kesä näyttää pitkälti sen, onko AW menettänyt otteensa lopullisesti ja onko enää mitään järkeä tarjota hänelle jatkoa sopimukseensa. Niinkuin Villekin blogissaan totesi, niin pokaaleitta jääminen olisi huomattavasti hyväksyttävämpää, jos selkeille ongelmakohdille edes yritettäisiin löytää ratkaisua. Toivottavasti AW todella kykenee vielä yllättämään positiivisesti ja muuttaa omia ajatusmallejaan. Ei välttämättä vallankumouksellisesti mutta edes hieman toiseen suuntaan.

 2. Mites ovatko Nasri ja Walcott laitureita vai..? 😉
  Lisäksi jos halutaan laskea Eboue ja Arshavin niin molemmille laidoille kyllä löytyvät laiturit ja varalaiturit.
  Laidoilta pallon ylöstuonti on kyllä ollut tällä kaudella Arsenalille tosi helppoa, jos vertaatte esimerkiksi parin vuoden takaiseen aikaan kun Hleb, aina törmätessään laitapakkiiin, leikkasi keskelle.
  Maalivahti, toppari ja puhdas maalintekijä taitavat olla ne oikeasti tarvittavat pelaajat ensi kaudeksi. Tiedä sitten minkälaista roolia esimerkiksi Senderosille ja Wilsherelle haetaan kun miehet palaavat lainalta. Senderos tuskin jäänee, mutta jos jääkin, niin mies on kyllä raudan luja ammattilainen eikä ole medialle avautunut tuskin ollenkaan vaikkei ole päässyt pelaamaan Arsenalissa avauksessa pitkään aikaan.

 3. Nyt nuuka Wengerkin on valmis tekemään jotain että menestystä tulisi ensi kaudelle.Nyt tarvitaan noin 20-22 miljoonaa puntaa että saadaan 3 tärkeää pelaajaa, plus palkat.Chamakh tulee ilmaiseksi hyökkäykseen vaikkakin kovalla palkalla.Sebastian Frey Italiasta maaliin ja Neven Subutic toppariksi Saksasta.Näillä kolmella saadaan jo paljon aikaan.Myydään Eduardo ja Denilsson siitä voisi saada rahaakin (5-10 miljoonaa). Almunian ja Fabianskin myynnistä tuskin rahaa saa mutta säästää palkkakuluja samoin kuin Silvestren.Näin rahaa tarvittaisiin vain noin 10 miljoonaa ja noiden floppien palkoilla maksetaan Chemakhin palkat.
  Miettikää että jos ensi kausi saataisiin käyntiin tällaisella kokoonpanolla.(Nykyiselläkin kaartilla oltiin kolmosia)
  Frey
  Sagna Vaermaelen Subutic Clichy
  Song
  Ramsey Fabregas Arshavin
  Van Persie Chemakh
  ja penkillä vielä: Gibbs,Walcott, Bentner,Djourou, Eboue ja se nuori Puolalais veska tai Mannone

  Tällä taisteltaisiin jo mestaruudesta ????????

 4. Tuolla joukkueella mentäisiin varmasti jonnekin, mutta korjattavaa löytyy jonkin verran. Suunnitelmassasi sisään tuotaisiin maalivahti, toppari ja hyökkääjä. Kaksi maalivahtia, keskikenttä pelaaja ja hyökkääjä myytäisiin. Kauden päätteeksi Silvestren sopimus loppuu ja sitä tuskin uusitaan. Gallaksen ja Meridan sopimukset loppuvat myös ja molempien huhutaan lähtevän. Yhtäkkiä meillä voisi olla yksi maalivahti, yksi pakki, yksi keskikenttäpelaaja ja yksi hyökkääjä vähemmän. Puhumattakaan siitä pidetäänkö Campbell joukkueessa ja kuinka kauan Ramseylta menee toipumiseen (vrt. Eduardo, Diaby)

  Fakta on, että joukkueesta lähtevät luultavasti kaikki pelaajat joilla ei ole sopimusta (Merida, Gallas ja Silvestre). Joukkueeseen palaavat Senderos(jonka tulevaisuudesta ei ole tietoa) sekä Wilshere.

  On ymmärrettävää, että tiettyjä pelaajia kohtaan on syystäkin kertynyt antipatioita, mutta ei näin ohuella miehistöllä ole varaa myydä ”keskikastin” pelaajia pois heti jos kohdalle sattuu huono kausi.
  -Denilson on pelanut taas keskinkertaisen mitäänsanomattoman kauden, mutta hän on silti kohtuutasoinen suorittaja, joka hyvänä päivänä jaksaa loistavasti häiritä vastustajaa, rikkoa peliä ja tekee satunnaisesti myös maaleja. Eli mainio varamies Songille etenkin Afrikan mestaruuskilpailujen ajaksi.
  -Diaby on samoin pelannut tosi vaihtelevasti. Pahimmillaan muistuttaa laiskuudellaan Adebayoria. Diabylla on kuitenkin erittäin usein riistänyt pallon keskialueella ja katsokaan kuinka nopeasti hän pystyy aloittamaan vastahyökkäyksen tällaisen riiston jälkeen. Lisäksi kohtalaisen hyvä kyky suojata palloa.
  -Almunian kausi taisi mennä harakoille jo alkukauden törttöilyjen takia, mutta jos saa useamman pelin alle ja itseluottamusta niin kohtalainen maalivahti.
  -Eduardo. Tästä pelaajasta voisi jauhaa loputtomiin, mutta jaksan EDELLEENKIN uskoa, että hänestä on pelimieheksi. Hän palasi varsinaisesti takaisin loukkaantumisen jälkeen Evertonia vastaan kauden alussa, mutta jatkuvat loukkaantumiset rikkoivat hänen kautensa. Muutama viikko sitten Wenger sanoi, ettei Eduardo ole vielä palanut omalle tasolleen loukkaantumisen jälkeen. Kukaan ei tiedä palaako edes koskaan, mutta jos mies näyttää ensi kaudella mitään niitä taitoja, mitä näimme häneltä Zagrebissa ja ensimmäisellä kaudella Arsenalissa, uskon että käsissämme on loistava hyökkääjä.

  Tulipas melkoinen ryöpytys. Ja taitaa tulla hiukan vihaa niskaankin noiden pelaajien puolustamisesta 😛

 5. kyl mä oon mykin kans lähes samoil linjoilla…

  ehdottomasti pois: Silvestre, fabianski, denilsson

  saa luvan vielä yrittää: walcott, vela

  tod.näk lähtiät: gallas (toiv. sopimus uusitaan) , merida (voi olla kovakin pelimies, mut täysin turha arsenaalissa koko uran ajan, enkä näe tälle tulevallakaan kaudella suurta roolia), senderos

  uusia: jos gallas lähtee niin kyl me tarvitaan 2 huippu topparia jos ei ni sit 1, sit ykkös veska, keskikentälle 2

  meitsin rosteri (4-3-3)

  uus+almunia+szcenzxxzfs+mannone

  sagna+eboue
  clichy+gibbs
  gallas+verma+uusi (HUIPPU) +campbell+djourou

  song+uus (veloso)
  fabre+ramsey
  diaby+ uus ( tähän ois toisaalta nasrikin, mut otetaan joku tuntematon wenkun löytämä jamppa)

  arshavin+rosicky
  rvp+nasri
  chamakh+bendtner

  +walcott, vela, wilshere, eduardo, eastmond +muut nuoret

  jos tommosen rosterin sais ilman isompia vammoja ni vois olla sauma!
  toiv. arsun johto siirtää puolelle vuodella maksuja ja tuhlais nyt prkle sen 30-40miltsii

 6. Äijät jaksaa spekuloida…

  Mulla on niin h…vetin tyhjä ja pettynyt olo, että ei pysty edes spekuloimaan oikeastaan millään. Vaikka kausi on parin matsin verran vielä kesken. Sen verran on kuitenkin voimia, että ei nyt hemmetissä aleta täällä hölkkäbrassia ja Almuni(j)aa hehkuttamaan;) Äkkiä vaan helevettiin ja Fabulous-Fabianski kyytipojaks. Koko kolmikko vaikka ilmaiseksi mäkeen. Niin ja Syltty kans mukaan. Ja kauas kiitos!

 7. Miten mä unohdinkaan Nasrin ja Wilsheren, ne hyviä vaihtoehtoja keskelle.
  Mykki kyllä mä hölkkö brassin ja maaalivahdit laittasin lihoiksi Silvestren kanssa.Mahdollisuuksia riittävästi ja tulos nolla.Eduardoon myös, usko loppunut, pelkää kontaktia nykyään ja ei pärjää Englannin kentillä enää, jossain löysemmässä liigassa varmaankin.
  Neljä vuotta on jossiteltu että kyllä näistä kasvaa pelimiehiä..ei näytä.
  Jos Wenger hiukan antaisi periksi ja myöntää virheitään ostaa se 3-4 pelaajaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s