Epätietoisuutta ja usko koetuksella toden teolla

Tänään vuorossa varabloggaajan päivitys. Ei voi kuin nostaa hattua Hentelle siitä, että mies jaksaa joka päivä kirjoittaa näin kesäisinkin. Itsestä tuntuu, että ei keksi edes mitään sanottavaa näin yhdeksi kerraksi tai sitten nykytilanne on vain niin masentava ettei sen puolesta liiemmin tekisi mieli kirjoittaa.

Miksei Arsene kommentoi sanallakaan kapteenin tilannetta? Tämä on varmasti kysymys mihin me kaikki haluaisimme saada vastauksen. Tilanne on ollut ns. päällä jo sen aikaa, että ei pitäisi olla kohtuutonta odottaa managerilta jotain kommentteja asiasta. Mitä kauemmin hiljaisuus jatkuu niin sitä pahemmalta tilanne alkaa näyttää ja ainakin omissa papereissani siirron mahdollisuus hiljaisuuden myötä kasvaa päivä päivältä. Aina tätä ennen Fabregas sekä Wenger ovat lähes kilpaa ampuneet huhut alas, mutta tällä kertaa asiat näyttävät olevan toisin. Kapteenin epämääräinen lausunto asiasta, jossa ei ainakaan kielletty siirtoa kuten jokaisessa aiemmassa lausunnossa. Jos pitäisi lyödä vetoa asiasta niin pelkään pahoin Cescin jo pelanneen viimeisen pelinsä meidän paidassa.

Jos pahin eli myynti tapahtuu niin kaikki summat alle 60 miljoonan punnan ovat alihintaa ja mielellään pitäisi pystyä saamaan sama kuin ManU sai Kristiinasta eli 80 miljoonaa. Tosin Arsenalin siirtohistorian tuntien summa on tuskin edes puolia tuosta. Nyt olisi Ivan Gazidiksen paikka lopettaa nuo parhaiden pelaajien myynnit järkyttävään alihintaan. Jos kerran parhaat pelaajat on pakko myydä, mikä jo sinällään on aivan väärä lähtökohta niin kai näistä sentään pitäisi saada kunnollinen korvaus.

En jaksa yksinkertaisesti vatvoa tätä asiaa pitempään ja toivottavasti manageri avaa sanaisen arkkunsa hyvin pian asian tiimoilta. Sitä odotellessa saamme tyytyä Barcan joka päiväiseen jargoniin ties mistä asiaan vähäänkään liittyvästä. Tuskin maltan odottaa..

Vielä ei edes olla kesäkuussa, mutta ainakin omassa mielessäni kummittelee kapteenin tilanteen lisäksi painajainen nimeltä maalivahti- ja toppariosasto. Toki kauden alkuun on aikaa vielä kaksi ja puoli kuukautta, mutta MM-kisojen aikaan ei yleensä juuri siirtoja nähdä ja kisojen päätyttyä on jo heinäkuun alku ja tällöin pre-season on alkanut. Ihannetilanne olisikin saada ryhmä kasaan ennen harjoituksien alkua, mutta tuo taitaa olla pelkkää toiveunta. Varmaan tänäkin vuonna saadaan jännittää aina siirtoikkunan loppuhetkille elokuun lopulle tai jopa syyskuun alkuun jos jatketaan Arshavinin siirron viitoittamalla tiellä, ja kaikki ennusmerkit tähän ovat todellakin olemassa.

Tyhjästä on paha keksiä tarinaa ja fiilikset eivät myöskään ole parhaat mahdolliset, joten säästän sekä teidän että itseni aikaa lopettamalla tältä erää. No laitetaan nyt kuitenkin vielä oma haamulistani ensimmäistä kertaa tämän Silly seasonin osalta. Ensimmäisenä ykkösvaihtoehto ja suluissa varavaihtoehto.

Gianluigi Buffon (Manuel Neuer)

Gary Cahill ja Per Mertesacker (James Collins ja Richard Dunne)

Mathieu Flamini (Hendry Thomas tai Mohamed Diamé)

Clint Dempsey (Steven Pienaar)

Kaikki edellä mainitut pitäisi saada Cescin myynnistä saaduilla rahoilla ja lisäksi muutama turisti myymällä kassan ei pitäisi mennä ainakaan pakkasen puolelle eli seura saattaisi jopa onnistua tekemään samalla sitä yli kaiken rakastamaansa taloudellista voittoa.

Kiitokset tältä erää ja Hente tekee paluun, kun on toipunut psykiatrin vastaanotolla cescomaniasta 🙂

0 thoughts on “Epätietoisuutta ja usko koetuksella toden teolla

 1. Ei yksi Chamakh toden totta kesää tee…………….

  Pienessä mielessäni tuli ajateltua että tämä on se ”The Kesä” jolloin Arsene tunnustaa nuorisoprojektinsa metsään menon ja hankkii joukon valmiita pelimiehiä.

  Ja tässä sitä nyt taas ollaan ja kärvistellään peläten kapteenin myyntiä alihintaan, saatana.
  Jos myydään niin hinnan pitää alkaa vitosella , kesäalet Arsun osalta on loputtava.
  Ja perinteisesti ku näkojään mydään kapteeni niin onko ens kesänä sitten RVP kaupan mukavaan kesähintaan?

 2. Isse, ei pysty. Ei ole jäitä tai jäiden tarvetta. Ainakaan hatussa. Ja kun kyse on Arsenalista niin rationaalinen ajattelu on ainakin meikäläisen kohdalla mahdoton tehtävä. Liikaa tunnetta nääs.

  Olihan se sun kokosi M? Tuon syksyllä sulle sen Denilson-paidan. Joudut valitettavasti tyytymään 5 punnan feikkipaitaan;)

  Meridan lähtö on nyt sitten virallinen. Milloin ilmoitetaan Eduardon ja Velan uudet seurat? Toivottavasti pian. Denilsonhan kuitenkin jatkaa ja hänet on naulattu avaukseen ensi kaudeksi ihan ekaksi. Siihen ympärille onkin hyvä rakentaa… Kapteeni-saagasta ei viitsi enää sanoa mitään. Ville on asian ytimessä. MM-kisojen aikaan ei tulla kovin montaa pelaajasopparia julkaisemaan. Eli kynsien pureskelu jatkunee goonereiden osalta pitkälle elokuuhun. Mua huolestuttaa meidän mv-tilanne ja se että mitään sen tiimoilla ei näytä tapahtuvan yhtään mitään. Toivottavasti kulisseissa tapahtuu ja uuden laatuveskarin sopimus julkaistaan pian.

 3. Meridaakin kasvatettiin muutama vuosi meillä ja nyt sitten kun kaveri alkaa tulla miehen ikään ja pitäis olla valmis vastuuseen niin häipyy isiensä maille. Tän homman piti mennä juuri toisin päin eli että me ostetaan valmiita pelaajia vahvistamaan joukkuettamme eikä kasvateta ja sit myydä. Perseestä koko touhu.

  Ja Cesciin liittyen varmaksi voi sanoa, että kapu ei tule olemaan ainoa lähtijä avainpelaajistamme. Jos Cesc lähtee niin kyllä muilta runkomiehiltä usko tähän joukkueeseen hiipuu ihan varmasti. RvP:hän on aiemmin jo vaatinut joukkueen vahvistamista. Ja Cescin lähtö luultavasti varmistais sen ettei Billy Gallas sitten ainakaan suostuis kahden vuoden jatkosoppariin roimalla palkan alennuksella. Andrein ajatukset tuntuu ilman tätä Cesc-caseakin olevan kovin lennokkaita eikä niin seuraan sitoutuneita. Clichyä houkutellaan myös lämpimämpiin maihin ja miksei lähtis kun kerran joukkueen sielu ja sydänkin lähtee.

  Vanhan toistoksi menee, mutta mä syytän tästä kaikesta manageria. Olis tehny oikeita liikkeitä silloin kun aika oli. Vahvistanut joukkuetta JA panostanut myös FA Cupiin, sillä edes jonkin pokaalin saaminen Grovelle olis antanut pelaajille käsitystä siitä että tälläkin porukalla voi voittaa edes jotain. Mutta paskan marjat. Arsene on vieraantunut käsityksineen siitä mitä voittaminen tarkoittaa ja kuinka siihen tämmöisessä seurassa pitäis pyrkiä. Menestyneestä suurseurasta on tullut kasvattajaseura, jonka tarkoituksena ei ylipäätäänkään taida olla voittaminen nurmikentällä, talouspuolella ehkä enemmänkin.

  Vanha hokema ”Arsene knows” on ihan käyttökelpoinen nykyäänkin. Tosin sillä erotuksella että perään täytyy liittää sana nothing. Arsene on takavuosina tuonut paljon hyvää seuraan, ei pelkästään pokaaleja, mutta siinä vaiheessa mentiin pahasti metsään kun manageri otti kunnianhimoisen ja jäävuoren kokoisen haasteen kasvattamalla nuorista raakileista timantteja ja menestyvää joukkuetta. Nykypäivänä kilpailu ihan maailman huipulla on niin kovaa, ettei tällainen voi yksinkertaisesti onnistua. Nuoruutta ja jatkuvuutta tarvitaan, mutta rinnalla pitää olla myös kaiken kokeneita ja jotakin voittaneitakin sotaratsuja, jotka osaavat opastaa ja tarvittaessa pitää nuorten jalat maanpinnalla. Sol on hyvä esimerkki tästä, mutta hän tulikin mukaan vasta tänä talvena ja pakonsanelemana kun varsinaisille toppareille ei ollut kunnon korvaajia.

  Nyt ollaan siinä tilanteessa, että joukkue saattaa hajota käsiin ja Arsenen mainostama 1-2% dominoinnista kuulostaa entistä enemmän vitsiltä. Cescin mahdollinen lähtö panee palikat aivan uuteen järjestykseen ja joukkueen pelitapaankin joudutaan ehkä tekemään muutoksia. Ja siinä onkin sitten kaiken tietävällä professorilla lisämiettimistä enemmän kuin tarpeeksi. Jos Cesc lähtee ja halutaan pysyä suunnilleenkaan samassa pelitavassa niin mun mielestä joukkueen sisältä ei kannata lähteä hakemaan uutta pelintekijää. Näkisin parhaimpana vaihtoehtona Cescin korvaajaksi Artetan Evertonista. Mahtaakohan spanki pysyä pelikuntoisena läpi kauden? Oli miten oli, mutta jos Cesc lähtee niin se on valtava takaisku seuralle jo ihan imagotappiosta lähtien, puhumattakaan kaikesta fanitavaran myynnistä mikä Cescin avulla on saatu kaupattua. Ja se suurin murhehan on itse pelikentällä. Cescille ei ihan heti löydy mitat täyttävää korvaajaa. Koko maailmassa sellaisia ei monta ole…yhden käden sormet riittää niiden laskemiseen ja toinen asia on se, että saako tällaisia pelintekijöitä nykyseuroistaan irti ja millä hinnalla.

  Mä syytän hyvin pitkälle Arsenea tästä tilanteesta. Niin paljon paskapuhetta on managerin suusta kuultu, että kapteeninkin mitta on tullut täyteen. Tyhmempikin näkee mihin Fabianskin, Denilsonin ja Syltyn taidot riittävät. Ei niitä kaunopuheilla miksikään muuteta. Arsene luulee ihmisten olevan joko sokeita tai täysin ympäripuhuttavia. Tätä jälkimmäistä meistä useimmista on löytynytkin, muuta meikäläisestä ei ainakaan vähään aikaan ole ollut jargonin nielijäksi. Avoimuutta ja rehellisyyttä sekä ennen kaikkea nöyryyttä tässä ollaan peräänkuulutettu, mutta nyt taitaa olla myöhäistä jos Cesc lähtee. Turha on enää kyykistyä jos paskat on jo housuissa. Olis perkele seurajohto toiminut silloin kun aika oli. Tällaiseen saatanan sotkuun ollaan jouduttu sen sijaan, että tänä kesänä viimeistään piti alkaa tapahtumaan positiivisia asioita meidän seurassa. Niin monta asiaa on ison kysymysmerkin alla, että tuskin tarvii ensi kaudellakaan odotella pokaalin nostelua Grovella. Tuska jatkuu.

 4. Mietin pientä listausta, että ketkä tykkimiehiin jäisi avauskokoonpanoon, jos kaikki räjähtäisi käsiin.

  Almunia
  Sagna-Bartley-Vermaelen-Gibbs
  Wilshere-Ramsey-Song-Nasri
  Walcott-Chamakh

  Tässä pyrin laittamaan sellaiset, jotka itse kuvittelen seurauskollisiksi eikä pelaajia ole juurikaan huhuiltu muualle. Myöskin sellaiset pelaajat, jotka ovat ilmaisseet halunsa pelata muualla on poistettu.

 5. Denilsonin feikkipaidan kohdalla koko on juuri M, menee paremmin iholle, muuten ois XL… Odotan innolla ensi kauden vuoden pelaajan paitaa…

 6. barcan pressa ei ilmeisesti pidä Fabregasia kovin arvossa!!? 30milj valmis maksaa mut Arsenal pyytää 80milj. Luulis Fabregasinkin huomaavan että ei barca tarvii oikeesti Fabrea…tai arvosta niin kuin pitäs!! yli 60milj reilusti vähintään pitäs tarjota mun ja monen mielestä.Come on Fabregas and Arsenal!!

 7. Siis todellakin tää barcan pellepressa on ilmoittanut että eivät tule rikkomaan pankkia hankkiakseen Fabren …
  Luuleeko ne pellet että Arsu tosiaan myy kipparinsa 30 miljoonalla tämän barca-taustan takia?

  Nyt Arsun pitäisi toimia siten että käskeä tyontämään 30 miljoonaa sellaiseen paikkaan mihin ei päivä paista ja palaaman sitten asiaan jos/kun on maksukykyä ja halua.

 8. Cesc ei yksinkertaisesti ole Barcalle ns. must-hankinta, josta tehtäisiin megatarjous. Siksipä Cesc, jos on ilmoittanut haluavansa lähteä tänä kesänä, on asettanut itsensä hankalaan tilanteeseen.
  Mutta faktathan ovat yhä vähissä – mitä oikeasti Fabregasin ja Wengerin keskusteluissa on puhuttu, mitä Barca on valmis tarjoamaan, mihin hintaan Arsenal myisi jne. Eli aika tyypillinen tilanne, kun oikeasti kauppoja harkitaan. Mutta onneksi, Tapsa, meillä on Denilson.

 9. Muistatteko ajan kuin vanha Tony Adams sai rinnalleen ”nuoren” sol Campbellin. Tony vetäytyi kauden jälkeen ja Campbell jatkoi seurassa. Silloisella joukkuueella oli taistelu tahtoa ja ryhmä oli todella tiivis. Nyt project youth tiimi on kuin päinvastainen meillä on kotiin tahtovia mamman poikia joiden unelma on pelata teneriffan naapurissa turisteille boltsia.

  Pari kovan luokan tsemppi pelaajaa tyylin Olic, Gattuso, Guti, Nesta, essien, jopa manun giggs scholes takoo joka pelin täysillä hampaat irvessä. Tälläiset pelaajat jotka hakevat pallon jalasta oikein tai väärin tarvitaan.

  Meillä on yksi Song!

 10. Isse, roskanestosana oli nauru. Toivottavasti Denilson valitaan ensi kauden pelaajaksi… Blackpoolissa ja Championshipiin putoamisen jälkeen;) Hölkkäbrassi ei ole Arsenalin tasoinen pelaaja. Fiaskohankinta aikanaan Wenkulta ja fiaskoluottoa fisakopelaajalle melkein koko viime kausi. Fiasko. Ugh. Amen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s