Niin ’mahdottoman’ helppoa ja halpaa

Mitä loistavinta (hmm?) viikon alkua! Toisin kuin allekirjoittaneella, toivon ettei teidän kalenterissa lue ’härkäviikko’. Ja kuten aiemmin kerroin, näitä bullshit -viikkoja on ohjelmassa vielä ainakin kaksi, joten sen ehdoilla tässä edetään.

Hassua, nimittäin se että tuskin me olemme ainoa seura jonka kaino tavoite olisi saada pullat uuniin ennen MM-kisojen alkua ja siitäkin huolimatta siirtomarkkinoilla on ollut varsin hiljaista ja itse asiassa case Cesciä lukuunottamatta, spekulaatiotkin ovat pysyneet toistaiseksi varsin maltillisina.

Luin että Sir Whiskey Nosella on 95 miljoonan punnan shekkivihko povitaskussaan tälle suvelle. Tätä voidaan pitää huolestuttavana sikäli että toisin kuin meillä, Manchesterissä ei taatusti arastella käyttää rahaa jos sitä on käytettävissä. Mikäli hotshot Dimitar Berbatov saa hakea uralleen uusia haasteita muualta kuin Old Traffordilta, rahaa on käytettävissä vieläkin enemmän ja odottakaamme Edin Dzekon siirtoa ManUun. Tämä on sikäli kiusallista että sen sijaan että meidän tulisi olla mukana näissä samoissa spekulaatioissa, meidän rima on asetettu Wiganin Hugo Rodallegan korkeudelle. Valitettavasti riman ollessa näissä lukemissa, me emme puhu ME-korkeuksista vaan pronssimitalista.

Valaiskaa blogistia mutta en ymmärrä. En nimittäin ymmärrä että mikäli Newcastlen Steven Taylorin hintalappu on vain m5£ ja Boltonin Gary Cahillin m14£, mitä vielä odotamme? Kaksi maajoukkuetason keskuspuolustajaa alle 20 miljoonan puntaa, molemmilla kokemusta Englannin kentiltä runsaasti, plus tilanne missä olemme toppareiden suhteen.. Vermaelen, Cahill, Taylor ja Djourou, mitä en nyt ymmärrä? Emmekö olekaan niin houkutteleva seura kuin yleisesti annetaan ymmärtää, ehkei Cahill ja/tai Taylor ole kiinnostuneita.

Oikeasti, tarjotaan vaikka 7 ja 16 miljoonaa ja hoidetaan asia pois päiväjärjestyksestä tällä viikolla. Sen jälkeen Gallas, Silvestre ja Senderos saavat tehdä mitä haluavat, Campbell saisi lopettaa uransa isossa roolissa Celticissä, Cesc saa uutta pohdittavaa, Chamakh on jo done deal ja tarvitaan enää maalivahti ja keskikenttäpelaaja. Hoidetaan itse asiassa Mark Schwarzerin sopimus sekin valmiiksi tällä viikolla ja Cesc saa rauhansa MM-kisoihin voidessaan hyvillä mielin ilmoittaa että ura jatkuu Grovella ja että kristallinkirkas tavoite on liigamestaruus kaudella 2010/2011. Sen kapteenin ilmoituksen jälkeen meillä ei nimittäin ole mitään vaikeuksia kertoa vielä lisää hyviä uutisia, Cescin paras kaveri Mathieu Flamini palaa hänkin kotiin ristiretkeltään ja valtakunnassa kaikki hyvin.

Mitä Schwarzeriin tulee, tottakai hän sanoo ettei ole kuullut mitään, että hänellä on vuosi sopimusta jäljellä ja että on nauttinut pelaamisesta Craven Cottagella. Schwarzer sanoo sen mitä kuka tahansa sanoisi hänen asemassaan, joskin lisäsi että näin siis ellei joku kerro jotain muuta. Yksi plus yksi, me kerromme jotain muuta ja nimi paperiin, Fulham ei ole este tässä kohtaa, he ottavat mielellään siirtokorvauksen vielä kun se on mahdollista, me maksamme joka tapauksessa varsin alhaisen siirtokorvauksen niin vanhasta pelaajasta puhuttaessa ja kukaan ei häviä tilanteessa.

On kiusallista että blogistilla Pohjolasta on yksinkertainen ratkaisu (haha) avaamaan kaikki solmut ja Flamini mukaanlukien tämä lysti palauttaa rauha joukkueen ja kannattajien keskuuteen kustantaisi noin 30 miljoonaa puntaa ja kaikki tämä voitaisiin tehdä tällä viikolla, kyllä voitaisiin. Jos Chelsean Joe Cole haluaa mukaan bileisiin, tervetuloa, ei maksaisi kuin palkan ja kenties jonkin allekirjoitusbonuksen. Vallan unohdin, Eduardosta ja Velasta saatavilla siirtokorvauksilla selviämme koko h*lvetin rumbasta noin 20 miljoonalla punnalla! Voi taivas että asioista on mahdollista tehdä vaikeita, voisimme myydä jopa Rosickyn ja/tai Denilsoninkin. Tältä se näyttäisi, ensi kauden 25 pelaajaan rajoittuva kokoonpano, 20 miljoonalla punnalla!!!

Arshavin (Nasri) – van Persie (Bendtner) – Chamakh (Walcott)

Flamini (Ramsey) – Song (Diaby, Eastmond) – Fabregas (J. Cole, Wilshere)

Clichy (Gibbs) – Vermaelen (Djourou) – Cahill (Taylor) – Sagna (Eboue)

Schwarzer (Szczesny, Mannone)

Että näin, se miten nimet edellä kokoonpanoon sijoittelin on jossain määrin sivuseikka ja kukin tahollaan voi hienosäätää pelimerkkejä shakkilaudalla haluamallaan tavalla. Miten vain kokoonpano tarjoaisi lähes rajattomat mahdollisuudet ja kestäisi mielestäni ne perinteiset loukkaantumishuolet mitkä takuulla kiusaavat meitä jälleen ensi kaudella. Akuutissa tilanteessa Song on viides toppari, Nasrin nimi voi olla keskikentällä, Colen, Diabyn ja Wilshiren puolestaan ylhäällä, Ebouen vaikka tolppien välissä.. H*lvetti, Eboue voisi pukeutua vaikka Gunnersaurukseksi, trio Song, Flamster ja Eastmond (jopa Djourou) takaisi että se nykyjalkapallon niin tärkeä rooli olisi hyvin katettuna jne jne.

On kaikki edellinen sitten kuinka mahdotonta tahansa, olen jopa hämmentynyt nyt mustaksi valkoisella kirjoittaen kuinka tämä kaikki voisi olla mahdollista ja niin mitättömän pienellä summalla. Jokainen voi pohtia kuinka massiivisesta remontista edellä kirjoitan, itse en näe sitä lopulta kovin massiivisena, en ainakaan liian. Päinvastoin väitän että me tarvitsemme edellä kuvatun tapaista tervettä tuuletusta ja edelleen väitän että tämän tapaisilla ratkaisuilla pelaajilla olisi aivan uusi ilme ja uusia haasteita kohti uusia haasteita. Tällaiset siirrot toisivat aivan uutta potkua ja uusia haasteita pelaajille ja joukkue aistisi ja hengittäisi uusia tuulia, uutta tulevaisuutta. Ja älkää kukaan vähätelkö Flamsterin nimen uudelleen lämmittämistä allekirjoittaneen taholta, ranskalaisen ja kapteenimme ystävyys on kaikkien tiedossa ja näiden kahden kemiat kohtaavat niin kentällä kuin sen ulkopuolella, Flamster voisi hyvinkin olla Wengerin mahdollisuus vakuuttaa Cesc siitä mistä me rukoilemme.

Kiusallinen on termi mitä olen valitettavasti joutunut viljelemään paljon viime aikoina. On kiusallista että vaikka edellä kirjoitettu kuulostaa kiusallisen yksinkertaiselta maallikolle, on se lopulta kiusallisen monimutkaista, itse asiassa mitä suurimmalla todennäköisyydellä täysin utopiaa ja toiveajattelua kaiketi jopa Optimistiset Arsenal Kannattajat Ry:lle. Edelleen on kiusallista että on kiusallista todeta edellinen, on kiusallista että ManUlla on m95£ käytettävissä ja en epäile heidän arastelevan sitä käyttää. Lopullisen kiusallista on se että he katsovat jo kahden vuoden päähän ja siihen kun Red Nose lopulta väistyy. Jose Mourinhon neljän vuoden sopimus UnRealiin on hatusta vedetty, todellisuudessa sopimus on mallia 2+2, eli kaksi Madridiin ja seuraavat kaksi Manchesteriin.

Edelleen on kiusallista kuinka saamme lukea Liverpoolissa oltavan raivoissaan siitä miten Steven Gerrardin ja Fernando Torresin nimet ovat median spekuloinnin kohteena. Punaisten kausi saattoi hyvinkin mennä p*rseelleen mutta arvonsa seurana he ymmärtävät ja ovat vaatimassa päitä vadille koska Mourinho edes mainitsi kuinka hieno pelaaja Gerrard on, Poolin leirissä tämä on yhtä kuin laitonta ja sitä ei pidä sallia. Kuinka hienoa että meillä seuran puheenjohtaja tyytyy toteamaan että Cesc saattaa jäädä tai hän saattaa lähteä, Hill-Woodilla ei ole aavistustakaan asiasta. Puhumattakaan että hänellä seuran puheenjohtajana voisi olla aavistus siitä miten kommentoida jatkuvia puheita DNA:sta, enkä tarkoita Kimi Räikkösen mainostamaa puhelinoperaattoria.

On uskomatonta että olemme neljättä vuotta Forbesin listalla maailman kolmanneksi arvokkain jalkapalloseura muttemme käyttäydy sen mukaisesti. Mainittakoon että FC B*rcelonan sijoitukset kyseisellä listalla viimeiseltä neljältä vuodelta ovat 4, 7, 7 ja 9. Hyvä on, ei nurmikenttien shakkia Forbesin listalla pelata mutta jos pitäisi valita seura joka on lähimpänä sitä..

Isse mainitsi jossain vaiheessa että olemme toimineet johdonmukaisesti sen suhteen ettei kiinteistöbisnestä ja urheilubisnestä ole sekoitettu keskenään ja olen valmis tämän jossain määrin allekirjoittamaan mutta iso kysymys ei ole se onko sekoitettu vai ei, iso kysymys kuuluu mikä on korporaation prioriteetti? Ja tässä on valitettavasti todettava että en ole lainkaan varma siitä mikä se on ja kun jalkapalloseurasta puhutaan, tällaista ei missään tilanteessa pitäisi edes arvailla. Urheilullisella puolella vastuun kantaa täysin vapain käsin managerimme ilman mitään kyseenalaistuksia ja olisikin mielenkiintoista tietää missä määrin toimitusjohtaja tai seuran hallitus aikaansa ja panostaan käyttää, eli minkä eteen seuran johdossa tehdään töitä?

Ystäväni ja kallonkutistajani tuomio:

”Ota hyvä mies etäisyyttä ja nauti kesästä. Miksi kiusaat itseäsi asioilla joille et voi v*tun mitään sen sijaan että käyttäisit aikasi oman henkisen hyvinvoinnin tasapainottamiseksi? Osta se uusi virveli mistä olet puhunut ja mene kalaan, älä vain haaveile.”

Lupasin yrittää parhaani ja mikä yllätys yllätys kiusallista, jouduin myöntämään etten ole lainkaan varma ettenkö itse tietäisi sitä mikä on parasta henkiselle hyvinvoinnilleni.

0 thoughts on “Niin ’mahdottoman’ helppoa ja halpaa

 1. Tuo Joe Colen spekulaatio tuli melko yllättäen sellaisena että jotkut uskovat sen olevan hyvinkin mahdollista. Vaikka onkin kokenut pelaaja niin kuitenkin loukkaantumisherkkä eli saattaisi tullakin meille. Ehdottomasti laatupelaaja, tervetuloa!

 2. Helpoltahan tuo tosiaan tuntuisi ratkaista toppariongelmat henten mainitsemalla englantilaiskaksikolla , Arsene ei vaan tunnu haluavan ymmärtää samoin?…

  Flamsterin paluu olisi todella hienoa ja Swartzer kyllä kelpaisi maalipuiden väliin. Tässä katastrofaalisessa maalivahtitilanteessa tosin kuka tahansa maalivahti tuntuisi hienolta ; )

 3. Hente, ihanteellisessa tilanteessa se menee näin: urheiluseura tekee muutakin bisnestä (eli tässä tapauksessa kiinteistöbisnestä), jolla kasvatetaan omistajien varallisuutta eli pidetään heidät tyytyväisinä ja näin urheilubisneksessä voidaan täysin satsata urheiluun eli urheilupuolelta ei tarvitse siirtää ropoja omistajien taskuun. Jos homma menee näin, kiinteistöbisnes on hyvin perusteltua. Jos fokus, kuten Hente pohti, on kaikilla muualla kuin urheilupuolella, sittenhän homma toki lähtee lapasesta. En kyllä näe, että näin olisi tapahtunut Arsenalissa. Suuria pelaajaostoja ei ole tehty ihan muista syistä: stadionin rakentaminen, pelaajia ei osteta lainarahalla (kuten muissa isoissa bändeissä) ja AW:n kitsailu.

 4. Faksaapa Hente tuo kokoonpano ja budjettiehdotus Wenkulle. Ja aikataulu myös.

  Mun mielestä Hill-Wood saisi pitää turpansa kiinni kun joka kerta sen suunsa aukaistessa tuntuu siltä, että saa pelkkää vahinkoa aikaan. Ja kyllä, minulla on DD:a ikävä.

 5. Isse, kerro jokin toinen seura joka tekee kiinteistö- ym sijoitusbisnestä Arsenalin mittakaavassa. En siis nyt nyt tarkoita RoPSin tai Ponnareitten bingoja. MunA, Real Madrid ja Barca jne kekkuloivat velkarahan turvin. AC Milan, Chelski, Shitty jne ovat upporikkaiden omistajiensa itsetunnon kohotukseen oivia apuvälineitä. Mitä löytyy Sieniliigan loppuotteluseurojen taloudellisilta taustoilta?

  Ei mulla ole mitään sitä vastaan, että seuramme takoo voittoja kiinteistöbisneksen kautta. Ihmettelen vain sitä, että kumpi tässä on ykkösprioriteetti? Molemmat täydentävät toisiaan kun asiat pistetään oikeisiin mittasuhteisiin. Tämän hetken Arsenalissa noissa mittasuhteissa näyttäisi olevan kohentamisen varaa…

 6. Jotain tolkkua tuhlaamiseen?

  http://arsenal-mania.com/articles/3108637/Sanity-in-football-is-Arsenals-best-hope.html

  ”So this week’s announcement by Platini that in the coming year’s, club’s must balance their books and spend within the boundaries of their earnings is great news for Arsenal – and a moment of warning for the Manchester City’s and Chelsea’s of the game.

  The premise is that over a three-year period, a club must earn more than it spends – a simple and common indicator of a businesses financial health. For a club like Arsenal this is second nature – for Manchester City and their like it will be a major challenge. ”

 7. Tapsa, vastaus on: en tiedä. En ole perehtynyt muiden seurojen touhuihin yhtä innokkaasti kuin tämän, jota kannatan aina ja ikuisesti. Itse asiassa ei voisi vähempää kiinnostaa, omistaako ManU jonkin rötiskän jossain Strangewaysin kulmilla. Saatan myös katsoa Arsun kiinteistöbisneksiä punavalkoisten lasien läpi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s