Kapea rinki puheista huolimatta?

Edellistä peliä ei ehdi tällä pelitahdilla kovin kauaa miettimään, ehkä ihan hyvä niin ainakin tässä tapauksessa. Ei se kuitenkaan sitä tarkoita, että lauantain tasapeli ei enää harmittaisi. Täysin turha pistemenetys ja juuri näihin tuloksiin ei olisi varaa alkukauden fiaskon jälkeen. Voittamalla rästipelinsä Tottenham olisi jo kahdeksan pisteen karkumatkalla. Kausi ei ole vielä puolessa välissäkään, mutta koska Tottenham ei ole ainoa uhka vaan joukkueita edellä on kaksi muutakin taistelemassa viimeisestä Mestareiden liigan paikasta. Newcastle tuskin pysyy kamppailussa koko kautta mukana, mutta toisaalta joukkueen otteet ovat olleet vakuuttavia ja joukkue onnistui jopa saamaan viikonloppuna pisteen Old Traffordilta.

Väsymys jo tässä vaiheessa kautta näkyi pelottavan paljon Fulhamia vastaan. Ei todellakaan lupaa kovin hyvää jos jo tässä vaiheessa kautta muutaman pelaajan jalat eivät enää liiku nähtyä paremmin. Peli oli toki kolmas viikon sisään, mutta ei kai se minään yllätyksenä managerille tullut, että kolmen pelin viikkoja tulee melko usein eteen. Kierrätystä ei käytännössä ole pystytty tekemään tai haluttu tehdä koko kaudella ollenkaan. Tämä ei ole mitään uutta, vaan näinhän on ollut koko Wengerin uran ajan. Ainoat vaihdot tehdään käytännössä loukkaantumisten seurauksena. Tämä toimi niin kauan, kun joukkueessa oli sitä todellista superlaatua esim. Vieiran ja Henryn muodossa. Kyseiset pelaajat olivat loistavia, mutta sen lisäksi pystyivät pelaamaan lähes kaikki kauden pelit loukkaantumatta. Tätä samaa ei voi oikeastaan sanoa yhdestäkään nykyjoukkueen pelaajasta, ei tason eikä kunnossa pysymisen puolesta.

Vaikea ymmärtää managerin halukkuutta peluuttaa mieluummin todella väsyneitä Ramseya tai Artetaa, kun vaihtoehtoina olisi kuitenkin, vaikka Benayoun tai Frimpong. Samoin ei voi kuin ihmetellä puolikuntoisen Diabyn ajavan ohi Benayounin nokkimisjärjestyksessä. Mikäli manageri aikoo jatkaa samalla linjalla ja ei uskalla tai halua tehdä vaihtoja avaukseen yhteenkään merkityksellisempään peliin on tulossa perinteinen kevät. Jos olemme vielä mukana taistelussa jostain pokaalista tai nelossijasta avainpelaajat ovat täysin puhki ja helppo veikata tulosten olevan samankaltaisia kuin parina viime keväänä. Wengerhän ei tunnetusti ota virheistä kovin helposti opiksi, sama asia toistetaan todella useasti ja ehkä vasta sen jälkeen tehdään jotain, vaikka kaikille muille on ollut jo paljon aikaisemmin selvää, ettei homma toimi.

Ymmärrän managerin halukkuuden peluuttaa samaa kokoonpano, koska peli saatiin vihdoin toimimaan. Tämä ei vain ole kovin hyvä ratkaisu pidemmän päälle. Myös vaihtoehdot ykkösavauksen jälkeen eivät ole huipputasoa, mutta tähän asiaan ei ole kuin yksi syyllinen. Jos manageri ei luota tarpeeksi vaihtopelaajiin niin silloin olisi ollut syytä hankkia laajempi tai ainakin laadukkaampi rinki edellisten siirtoikkunoiden aikana. Aina saadaan vain kuulla kuinka meillä on todella laaja rinki ja vahvistuksia ei voi hankkia, koska pelaajia on jo muutenkin suunnilleen liikaa. Ei oikein mene yksi yhteen sen kanssa, että samat naamat pelaavat oli tilanne tai väsymystaso mikä tahansa.

Ehdoton toive huomiselle olisi, että yksikään avauksen pelaaja ei pelaisi huomenna. Cityn ns. kakkosjoukkue on niin vahva, että väsyneen ykkösjoukkueen peluuttamisesta huolimatta saattaisi tulla noutaja ja tämä olisi todellinen isku joukkueen itseluottamukselle. Junnut ja vaihtopelaajat kehiin ja lepoaikaa kaikille muille. Kakkosmiehistön kaverit tarvitsevat peliaikaa ja kaiken mennessä nappiin jatkopaikan pitäisi olla mahdollinen, vaikka ei kovin todennäköinen. Joka tapauksessa juniorit pääsevät mittaamaan tasonsa laadukasta joukkuetta vastaan ja saavat arvokasta kokemusta. Näytönhaluja luulisi olevan Miquelin, Coquelin, Frimpongin ja OC:n kaltaisilla pelaajilla.

Näin tänään maanantaina, viikko on saatu hiljalleen käyntiin ja huomenna hiukan lisää ajatuksia ennen Manchester Cityn kohtaamista.

18 thoughts on “Kapea rinki puheista huolimatta?

 1. Kuten kaikki kaapelitv-taloudet ovatkin jo ilahtuneena huomanneet, Canal+ lähettää Maksa-allas-Chelsean sekä Canal+Urheilulta että Sport2:lta yhtäaikaa suorana… Antennitaloudet eivät pääse tuota tuplaihanuutta kokemaan – toki sama tilanne muuten: Arsenal-City jälkilähetyksenä Canal+Urheilulta. Aitiolta tulee jotain Serie A:ta. Satelliittilautasen kanssa puljaaville A-C näkyy suorana Sport Extralta.
  No, onneksi Veikkaus-tv ja muutkin pelifirmat, mm. Unibet, tarjoavat Grovelta suoraa lähetystä.

 2. ehdottomasti sama,eli isoa kierrätystä peliin.ihan sama miten peli päättyy.voitto on jees,mut tippuminen ei ole katastrofi.tärkeämpää olisi saada parkille yms.peliaikaa.

 3. Kyllä tuosta Fulham-ottelusta voi sanoa että jonkin asteista kierrätystä siinä oli sillä Djourou aloitti Koscielnyn sijaan ja myös useammin viime aikoina penkillä aloittanut Arshavin avasi ja Gervinho oli vaihdossa. Jotta pelintaso noin yleisessä mielessä ei hirveästi laskisi ei mun mielestä juuri tuon enempää voi yksittäisessä pelissä kierrättäkään. Poislukien tietysti esimerkiksi paskacupin pelit, jos suosiolla halutaan antaa lepoa koko ykkösnyrkille ja tavallaan luovutetaan kyseisessä kilpailussa (varsinkin jos vastus on nykyisen Shittyn tasoa).

  Mutta Valioliiga ja Mestareiden Liiga täytyy tässä vaiheessa olla ykkösprioriteetteja ja näissä peleissä täytyy harrastaa rotaatiota, mutta vain kohtuullisessa määrin. Pitkää kautta kokonaisuutena ajatellen on viisasta kierrättää jatkuvasti pelaajien jaksamisen, kaikkien pelureiden pelituntuman, motivaation ja kilpailuasetelman säilymisen kannalta. Meillä kuitenkin riittää ihan kelpo pelaajia ja uskoisin kaikilla olevan kovasti näyttöhaluja…jopa Bluescumin jämämiehellä Benayounilla. Jos ei muuten niin oman uransa jatkon takia. Frimpong, Diaby, Benayoun, Rosicky, Park, A O-C, Djourou, AA, Miyaichi, Coquelin ja Campbell ovat kaikki pelaajia, joille kaikille kannattais antaa mahdollisuuksia nähtyä useammin. Myös koko joukkueen menestyksen kannalta olis hyvä että Fabianski seisois silloin tällöin tolppien välissä oikeasti merkityksellisessä pelissä. Sesny ei välttämättä ole supermies, joka jaksaa pelata kaikki pelit tai edes pysyy pelikuntoisena koko kautta. Almunija ja Squillaci ovat ainoita pelaajia, joiden en enää koskaan toivo pääsevän edes meidän vaihtopenkille asti. Chamakh on siinä kiikun kaakun. Marokkolainen on saanut mahdollisuuksia, mutta ei tunnu millään onnistuvan läpilyönnissä. Onko se taidoista vai itseluottamuksesta kiinni. En tiedä.

  Oli miten oli. Valioliigatason futis on kilpaurheilua kovimmasta päästä ja myös raakaa bisnestä, joten pian koittavan siirtoikkunan avautuessa toivon jälleen ovien käyvän molempiin suuntiin. Hirvittää ajatella että esimerkiksi Hasardi-Squillaci ja Munija-Almunija tienaavat moninkertaisesti pelkästään treenaamalla verrattuna keskiverto brittikannattajaan, joka uhraa ison osan tilistään ja vapaa-ajastaan Arsenalin hyväksi. Kylmästi vaan ukkoa myyntilistalle jos ja kun on selvää ettei meillä ole mitään käyttöä pelaajalle. Ja tietysti laadukkaampia ja nälkäisempiä pelimiehiä sisään. Götze on se kaveri, joka pitäisi saada meille nopeasti. Ostoa kannattaa harkita vakavasti vaikka hintalappu on varmasti kova. Götze on selvästi tulevaisuuden huippupeluri ja siirtyy viimeistään kesällä jonnekin, joten nyt punnat pöytään ja sassiin ettei taas nuolla näppejämme kun joku helvetin Shitty tai Chelsea vetää pidemmän korren.

 4. Ihan turha Benayounia on liigassa päästää kentälle, vain kaljacupissa kelpaa. Kyseinen veteraani on todella pehmeä jopa Arsenaliin, sekä fyysisesti että erityisesti henkisesti, joten tervehdin ilolla pelkkää lainasopparia. Frimpong on eri asia, on hieman yllättävää ettei ole päässyt tuota enempää kentälle, mutta voittoputki tunnetusti hyydyttää Wengerin kierrätyshalut.

  Joulukuussa peluutuksen pitää olla taitavaa, muuten pisteitä tippuu aika hyvää tahtia. Tosin niin kaikilla muillakin, mutta Arsenal on tässä takaa-ajajan asemassa eikä muita runsaampi pistesaalis olisi pahitteeksi.

 5. Nasri: ’I left Arsenal because I want to shine on a bigger stage’

  Well congratulations Samir! Your dreams came true as the Europa League has 74 participants, a much bigger stage compared to 32 in the Champions League 🙂

 6. Siis mitäh O.o
  Ny vasta tajusin.
  Ch3l5ea-Liverpool matsi
  tulee kahdelta Canalilta.
  Tosin Urheilulta tulee puolivälierä ja
  Sport2lta pelkkä matsi.
  Jos ne on sit eri pelit.

  Aivan uskomatonta.
  Kiroisin jos kehtaisin.
  Iso argh.

 7. Huddersfield hävisi tänään.
  Eivät päässeet kuin 43 perättäiseen
  tappiottomaan otteluun.
  Ja lisäksi pelaavat aivan eri
  sarjatasolla, ku meidän 49ers pelasi.

 8. Tampereen goonereille infoa: Gastropub Soho Otavalankadulla taitaa olla kaupungin ainoa pubi joka näyttää meidän pelin huomenna. Itse ajattelin mennä sinne jos joku lähtee seuraksi. Anyone? Ton paikan omistaja on henkeen ja vereen Cityn mies ja takaseinällä roikkuu mm. iso Cityn juliste ja onhan siellä muutakin City-aiheista rekvisiittaa ympäri kapakkaa. Ton ei pidä antaa häiritä. Kiinnostaako?

 9. Mää voisin olla paikalla,
  jos vaan jaksan repiä itteni
  täältä kaukaa kotoa sinne
  kaupungin sykkeeseen.

 10. 🙂 Ilmoittele Maarit iltapäivään mennessä ootko tulossa Sohoon. Peli tosiaan näkyy Veikkauksen kautta jos ei jaksa tiistai-iltana kaupungin kuumaan sykkeeseen. Hehheh…

 11. @piersmorganPiers Morgan

  You’ve been brilliant @13Szczesny13 – and made me, and a lot of other #Arsenal fans, eat our earlier words of criticism. #SafeHands

  @13Szczesny13Wojciech Szczesny

  @piersmorgan Glad I’ve managed to prove you wrong! Now I am going to prove you right!!! I’ll send you my picture with a trophy in May 😉

  =) aika hyvä

 12. Zesnylla on asennetta. Just noin.

  Gunner,
  en muistanu ollenkaan,
  että tänään tulee Klikkaa mua
  ja munha pitää kattella se.
  Niin että tuun sinne kaupungin sykkeeseen
  sit toisella kertaa.
  Toivottavasti joku ny lähtis sun kans 🙂

  Nuppi,
  toho extraan tarvitaan vissiin
  joku lautanen mukaan,
  että se näkyy.
  Mut onneks Veikkausteevee
  kerranki näyttää jotain hyvää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s