We’re not close, really?!

Olisi mahdotonta piinata teitä pitkään tänä kesäkuisena sunnuntaina, joten en aio edes yrittää. MM-kisoista en edelleenkään aio kirjoittaa, katsoa kyllä sillä kisathan ovat muodostumassa varsin hupaisiksi, surkuhupaisiksi. Tätä kirjoittaessa odotan vielä Kamerunin ja henkilökohtaisen suosikkijoukkueeni Tanskan kohtaamista. Epäilemättä loukkaantuminen estää Nicklas Bendtnerin pelaamisen, eihän Tanska muuten voisi olla suosikkijoukkueeni.

Three Lions? Vaiko sittenkin Three Kittens, haha! Kun Wayne Rooney kruunasi Englannin perjantain täydellisen surkean esityksen solvaamalla kannattajia, minusta se oli hauskaa. Selvää että eilen mediassa olikin vain yksi aihe, valitettavasti aihe joka ei allekirjoittanutta kiinnosta p*skan vertaa. Tai ehkä sen verran että mitä nyt kuvittelisin Rooneya persoonana tuntevani, on varmasti ollut kiusallista liiton käskystä muotoilla anteeksipyyntöä. Shrek taipui siihen, mammanpoika!

Joillakin on enemmän munaa!

”Go screw yourself, dirty son of a whore.”

LOL! Ajatelkaa, nämä kisat ovat olleet vuvuzeloineen niin ankeat että isoakin miestä alkaa tympiä. Nicolas Anelka puki turhautumisensa sanoiksi, ei suostunut pyytelemään anteeksi ja löysi itsensä aikaisen paluulennon lippu kädestään. Awesome Nic, toit säpinää kisoihin. Mikä olennaisinta, Anelka sanoi sittenkin vain totuuden, sen mitä veikkaisisin jokaisen Ranskan kannattajan halunneen sanoa Raymond Domenech’lle.

Arsenal uutisia ei ole lukuun ottamatta joitain tuntuu hyvinkin kaukaa haetuilta spekulaatioilta. Taidamme olla tilanteessa missä toimittajat hakemalla hakevat uusia maalivahtien ja keskuspuolustajien nimiä, heitä joita ei vielä olisi mainittu meidän yhteydessä ja jotka noin periaatteessa voisivat olla kaupan tai sopia meidän politiikkaan mitä hintaan tulee.

”No, we are not close at the moment. We are quiet. But there will be something happening before the end of the World Cup – certainly on the defensive side.”

Arsene sen sanoi, en minä, että hiljaista on. Minä sanon että Arsene valehtelee, ja jos ei valhetele, sitten on syytä olla huolissaan. Kisojen loppuottelu on kolmen viikon kuluttua, ei olla lähellä mutta jotain tapahtuu ennen kisojen loppua. Tarkoitan nyt sitä että jos on hiljaista, ei olla lähellä mutta jotain on tapahtuva kolmessa viikossa.. Aikaa on ollut riittämiin ja managerin kommenteista alkaa paistaa rehellisesti sanottuna epätoivo.

En halua alkaa tässä kohtaa kriittisemmäksi sillä kuten jo edellä viittasin, meillä on aina ollut tapamme toimia siirtojen suhteen. Meillä on aina hiljaista ja hiljaisuuden rikkoo vasta Wengerin kommentit virallisilla sivuilla kun nimet ovat papereissa. Tämän todettuani täytyy sanoa että alan toivoa Laurent Koscielnyn siirron toteumista, sillä olisi piristävää jos media olisi kerrankin päässyt vihille asiasta. Mehän tarvitsemme sitä paitsi kaksi topparia joten tilaa on edelleen vaikkapa sitten Gary Cahillille.

Pari sanaa vielä MM-kisoihin liittyen. Täytyy sympata Juventuksen kannattajia Gianluigi Buffonin kohdalla. Pidän selvänä että Gigin ongelma on ollut tiedossa, että vamma vaatii leikkaushoitoa. Jos ja kun Buffon on operaation seurauksena sivussa tositoimista neljä kuukautta, Juven fanit voivat syystäkin olla käärmeissään ettei leikkauspöytä kutsunut välittömästi kauden päätteeksi. Niin, olisiko tässä nyt hyvä sauma hankkia Buffon meille pilkkahintaan -70%? Nimimies alehintaan, suoraan mukavaa haastetta fysioillemme, seuraa Ramseylle ja kumppaneille, onnistuuko operaatio ylipäätään, kuulostaa täydelliseltä yhdistelmältä. Ja Fabianski hoitaa sillä välin homman.

Kun ajattelemme maalivahtitilannettamme Juhan sanoin aikuisten oikeasti, onhan meidän pakko olla huolestuneita siitä ettei ongelmaa ole käytännössä lainkaan haluttu tunnustaa, pikemminkin tilanne on päinvastoin. Fabianskin otteet näimme kaikki läpi kauden ja siitä huolimatta Puolalainen sai managerin luottamuslauseen kerta toisensa jälkeen, viittauksia ikään kuin siihen että virheille olisi aina ollut jokin ’looginen’ selitys sen sijaan että asioista puhuttaisiin oikeilla nimillä. Manuel Almunia kertoi puolestaan vastikään kuinka hän on täysin rauhallisin mielin kohti uutta kautta, mihin itse totesin että takuulla on jos Fabianski on se jonka kanssa peliajasta kilpailu tullaan käymään.

Totta h*lvetissä mediassa on tarjottu yhtä jos toista nimeä mutta voimme vain arvailla onko kyseessä ollut mitään muuta kuin normaalia kesäjournalismia ja vieläpä aiheesta mistä kulttuuritoimittajakin olisi keksinyt kirjoittaa jos tämän olisi täytynyt tuurata sairastumisen vuoksi kotiin jäänyttä urheilutoimittajaa. Jokaisella on oma mielipiteensä Mark Schwarzerista ja eläkeikää lähestyvän aussin mahdollisen rekrytoinnin järkevyydestä, itse en tietenkään voi perääntyä sen jälkeen kun nostin miehen nimen framille jo tammikuussa kuukausia ennen kuin mediassa alettiin aiheella spekuloida.

Viimeisimmissä spekulaatioissa tämä tarina on joka tapauksessa saanut sellaisen ’käänteen’ että kortti kuka tietää katsottiin mutta siihen se jää. Teimmekö koskaan tarjousta Schwarzerista ja ovatko tarjouspyynnöt tuleet bumerangina takaisin, tähän en osaa vastata mutta jo sävy missä asiaa nyt spekuloidaan huolestuttaa yhtä kaikki. Aion kyllä katsoa tarkalla silmällä Thomas Sörensenin otteita illan pelissä, josko tätä spekulaatiota olisi sitten aihetta lämmitellä uudestaan.

PS. [Noin 4h myöhemmin julkaisuhetkellä] Kiitos Nicky B ja juutit, en minä turhaan suosikkiani valinnut. Tällä kertaa ei tarvittu Balkanin konflikteja Tanskan kisapaiakkaan kuten 1992, mutta aistin jotain tuhkimotarinan aineksia. Hei, toivossa on hyvä, ainakin parempi elää.

Kun Alex ’new hair’ Song toi vielä oman mausteensa eiliseen eittämättä kisojen toistaiseksi viihdyttävimpään otteluun, voin mennä tyytyväisenä hetkeksi nukkumaan ja edes yrittää suhtautua työkiireisiin positiivisemmin, kyllä, tänään hikoilen konttorilla.

Ja kyllä, katsoin tarkalla silmällä useitakin asioita. B52 on joukkuepelaaja ja teki minut ylpeäksi, kiitos! Entäpä sitten Sörensen? Niin, paljon on puhuttu ja erityisen paljon on Arsene puhunut MM-kisojen inflaatiosta. Onko Wenger kiinnostunut edelleen juuttiveskarin palveluksista, mahdoton sanoa, syytä olisi, tosin syytä on olla kiinnostunut lähes kenen tahansa maalivahdin palveluksista.

Mutta jos veikkailin Buffonia alennusmyyntiin, Sörensenin hinta nousi kaiketi 50% yhdessä pelissä, niin ’julma’ on jostain käsittämättömästä syystä MM-kisa-areena. Ehkä ajatus on edelleen se että MM-kisat ovat se suurin ja kaunein ja siellä veri punnitaan. Miten vain, avaimet ovat Stokella ja jos Ivan Gazidis ottaa yhteyttä, ensimmäinen vastaus ja viittaus ollee eilinen peli Stoken taholta. Arsene, miten tässä näin kävi?

Okei, kärjistän yhden tuulesta temmatun nimen kohdalla mutta miksi managerimme on tässä kohtaa kisoissa hankintojen toivossa kun on puhunut ja puhunut inflaatiosta ja toistellut kuinka arvokisavuosi ei ole optimaalinen pelaajahankintoihin. Miksi Arsene on myynyt itsensä Ranskan TV:lle sen sijaan että olisi hieromassa kauppoja jossain aivan muualla, pisara meressä ne pelaajat jotka Etelä-Afrikassa juuri nyt ovat parrasvaloissa.

Juuttitunnelmissa on hyvä lopettaa positiivisin mielin. Hyvä tästä vielä tulee Arsene, eikö niin? Mutta tuleeko kiire? Ai niin, pakkohan se nyt on vielä mainita että ymmärtääkseni Bendy ei käytännössä harjoittele lainkaan ja pelaako kenties puudutettuna tai jotain? Voi voi ettei tässä nyt olla tekemässä karhunpalvelusta meille jos (ja kun) Tanska jyrää. En sano ääneen, enhän? Nicky palaa ’ruotuun’ aikanaan Colneylle ja ilmoittautuu kolmen kuukauden sairaslomalle heti kättelyssä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s